گزارش یک مورد درگیری چند ارگان به کیست هیداتید در یک خانم باردار
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 714
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-20-3_001
تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1400
Abstract:
زمینه و هدف: بیماری کیست هیداتید بیماری شایعی در انسان محسوب نمی شود، اما به دلیل ماهیت خطرناک و استقرار آن در ارگان های حساس و مشکلات مربوط به درمان به عنوان یکی از مشکلات اصلی بهداشتی در بسیاری از کشورها می باشد. گزارش موارد کیست هیداتید با درگیری چند ارگان در ایران نادر می باشد و عمده کیست ها لوکالیزه بوده، علامتی ندارند و بیشتر یک ارگان درگیر است. تعدادی از موارد به صورت اتفاقی و در حین سونوگرافی بارداری یا تروما تشخیص داده می شوند.
گزارش مورد : بیمار خانمی ۳۳ ساله و باردار در سال ۱۳۹۴ با سابقه تروماهای متعدد خانوادگی به اورژانس بیمارستان کوه کمری مرند مراجعه نمود. در تصویر رادیوگرافی محوطه شکمی تصویر یک توده بزرگ هتروژن با دیواره رشد یافته مشاهده شد. در سونوگرافی به عمل آمده از بیمار تصویر توده کیستیک بزرگ به قطر ۸۴×۶۴×۸۶ میلی متر با حجم تقریبی ۲۳۰ میلی لیتر در قسمت راست شکم و بلافاصله بالاتر از تخمدان راست دیده شد که علایم کیست هیداتید بود. در ناحیه RLQ قسمت فوقانی لوب راست کبد توده کیستی به اندازه ۳۲×۳۹ میلی متر به صورت مولتی لوکوله با تصاویرکیستیک کوچک متعدد در داخل مشهود بود. عمل جراحی بعد از زایمان برای این بیمار صورت گرفت. در این بیمار مجموعا ۸ کیست در سگمان های ۳ و ۴ و بین سگمان دوم و چهارم و سگمان ۷ دیده شد.
نتیجه گیری: بیمار دارای ۴ کیست کبدی و ۲ کیست لگنی و ۱ کیست در تخمدان چپ و ۱ کیست مزانتر بود. به دلیل چسبندگی شدید یکی از کیست ها عمل کوله سیستوکتومی برای بیمار انجام گردید. بیمار باحال عمومی خوب و وضعیت پایدار از بیمارستان مرخص شد.
Keywords:
Authors
جمال کریمی
دانشگاه علوم پزشکی تبریز
فرشید اردبیلی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرند
حامد شعبانلوئی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرند، گروه علوم آزمایشگاهی، مرند، ایران
کبری مختاریان
Medical Plant Research Center, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, I.R. Iran
مجید خان محمدی
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مرند، گروه علوم آزمایشگاهی، مرند، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :