بررسی آزمایشگاهی ریزنشت باندینگ یونیورسال در فیشورسیلانت دندان های مولر دائمی
Publish place: Journal of Mashhad Dental School، Vol: 45، Issue: 2
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 356
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMDS-45-2_005
تاریخ نمایه سازی: 17 خرداد 1400
Abstract:
مقدمه: فیشورسیلانت به عنوان یکی از مهمترین رویکرد های پیشگیری از پوسیدگی در دندانپزشکی، محسوب می گردد. بدین منظور هدف این مطالعه بررسی آزمایشگاهی اثر کاربرد باندینگ یونیورسال در فیشورسیلانت دندان های مولر دایمی بود. مواد و روش ها: در این مطالعه ی آزمایشگاهی، ۳۰ دندان مولر سالم کشیده شده ی انسان در قالب سه گروه تقسیم شدند: گروه اول، فیشورسیلانت و باندینگ توتال و اسید اچ، گروه دوم، فیشورسیلانت و باندینگ یونیورسال و اسید اچ، گروه سوم، فیشورسیلانت و باندینگ یونیورسال بدون اسید اچ. بعد از تهیه برش باکولینگوالی از دندان ها ارزیابی ریز نشت به صورت کیفی انجام شد. داده ها پس از جمع آوری و کنترل در محیط نرم افزار SPSS-۲۰ به کامپیوتر وارد شد. از آزمون های آماری Kruskal Wallis و دان تست جهت آنالیز آماری داده ها استفاده شد. یافته ها: در بررسی ریزنشت از طریق روش نفوذ رنگ، بیشترین میزان ریزنشت مربوط به گروه باندینگ یونیورسال بدون اچ و کمترین میزان ریزنشت مربوط به گروه باندینگ توتال اچ بود، که این تفاوت بین دو گروه معنادار بود (۰۰۱/۰P=). همچنین تفاوت بین دو گروه باندینگ یونیورسال بدون اچ و باندینگ یونیورسال بعلاوه اچ نیز معنادار بوده است. (۰۰۳/۰P=) نتیجه گیری: با توجه به میزان ریزنشت در گروه باندینگ یونیورسال سلف اچ، بهتر است جهت حصول ریزنشت کمتر در فیشورسیلانت از ترکیب اچ انتخابی مینا به همراه باندینگ یونیورسال استفاده نمود. میزان ریزنشت در گروه باندینگ توتال اچ و باندینگ یونیورسال بعلاوه اچ انتخابی مینا کمتر از گروه باندینگ یونیورسال سلف اچ تنها بود.
Keywords:
Authors
فائزه فتوحی
استادیار گروه دندانپزشکی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی، یزد، ایران
علیرضا دانش کاظمی
دانشیار گروه دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی، یزد، ایران
زهرا روستایی
دندانپزشک، یزد، ایران
فاطمه زارع بیدکی
استادیار گروه دندانپزشکی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی، یزد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :