سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر کووید ۱۹ بر وضعیت زنان باردار و عوارض آن بر جنین و نوزادان متولد شده از آن ها(در دوره زمانی اسفند ۹۸ تا بهمن ماه ۹۹)

Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 512

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_JPSMH-15-3_008

Index date: 8 June 2021

بررسی تاثیر کووید ۱۹ بر وضعیت زنان باردار و عوارض آن بر جنین و نوزادان متولد شده از آن ها(در دوره زمانی اسفند ۹۸ تا بهمن ماه ۹۹) abstract

مقدمه: در دوران شیوع بیماری­ های عفونی، زنان باردار و جنین و یا نوزادان تازه متولد شده نسبت به جمعیت­ های دیگر در معرض مخاطرات بیشتری قرار دارند. یافته های حاصل از مطالعات انجام شده، حاکی از آن می باشد که برخی از بیماری­ های ویروسی، منجر به عوارض ناخوسته در زنان باردار، جنین یا نوزادان آن ها می­ شود. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی میزان تاثیر کووید ۱۹بر وضعیت مادران باردار و عوارض آن بر جنین و نوزادان متولد شده (در دوره زمانی اسفند ۹۸ تا بهمن ماه ۹۹) انجام شد. مواد و روش­ ها:مطالعه حاضر از نوع توصیفی بود که به روش مروری انجام شد. گردآوری داده ها با جستجو در پایگاه های اینترنتی PubMed ،Science Direct، Scopus  و موتور جستجوگر Google scholar و هم چنین، جستجو در سایت مرکز پیشگیریو کنترل بیماری ها (CDC) و با استفاده از کلمات کلیدی کووید ۱۹ ، کرونا، زنان باردار، جنین و نوزادان انجام شد.  یافته ها: در همه گیری کووید ۱۹ ، زنان باردار به دلیل بروز تغییرات گسترده در سیستم بدنی مستعد ابتلا به بیماری های عفونی هستند. براساس یافته های مطالعات انجام شده، افراد باردار در مقایسه با سایر زنان در معرض خطر شدید ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و احتمال مرگ و میر قرار دارند. هم چنین، ممکن است که آن ها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سایر عوارض جانبی مانند زایمان زودرس (زایمان پیش از ۳۷ هفته) باشند. نوزادان متولد شده از مادران باردار مبتلا به کووید ۱۹ ، درصورت تماس با ترشحات تنفسی آلوده مادر یا ارائه دهندگان مراقبت، به کووید ۱۹ مبتلا می شوند که گاهی علائم خفیف تری در آن ها بروز پیدا می کند و گاهی نیز بدون علامت هستند. هم چنین تاکنون شواهدی نیز دال بر انتقال عمودی ویروس به جنین یافت نشده است. بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به افزایش خطر ابتلا به عوارض بارداری در زنان باردار مبتلا به کووید ۱۹ پیشنهاد می­ شود که مراکز بهداشتی- درمانی و متولیان سلامت، توجه بسیار دقیق و ویژ ه ای بر نحوه اجرای پروتکل های بهداشتی و مراقبتی قبل، حین و پس از زایمان داشته باشند.

بررسی تاثیر کووید ۱۹ بر وضعیت زنان باردار و عوارض آن بر جنین و نوزادان متولد شده از آن ها(در دوره زمانی اسفند ۹۸ تا بهمن ماه ۹۹) Keywords:

بررسی تاثیر کووید ۱۹ بر وضعیت زنان باردار و عوارض آن بر جنین و نوزادان متولد شده از آن ها(در دوره زمانی اسفند ۹۸ تا بهمن ماه ۹۹) authors

لیلا پورسلیمان

Department of Emergency Medicine, Faculty of Paramedicine, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مجتبی صادقی

Department of Health Information Technology, Faculty of Paramedicine, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran