مطالعه همبستگی پلی مورفیسم های rs۸۳۳۰۶۱ و rs۲۰۱۰۹۶۳ ژن VEGF-A و ابتلا به سرطان کولورکتال در بیماران ایرانی
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 308
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-18-5_014
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1400
Abstract:
زمینه و هدف: سرطان کولورکتال (CRC) سومین سرطان شایع در جهان است و علت آن اثرات متقابل عوامل ژنتیکی و محیطی می باشد. آنژیوژنز به فرمی از تشکیل مویرگ های جدید از عروق خونی موجود در بدن اطلاق می شود که در رشد تومور و متاستاز، نقش حیاتی دارد. در این مطالعه به بررسی ۲ پلی مورفیسم از ژن فاکتور رشد عروق اندوتلیال (VEGF) با استعداد ابتلا به سرطان کولورکتال در بیماران ایرانی پرداخته شد.
روش بررسی: در این مطالعه مورد- شاهدی، ۲۸۰ بیمار آدنوکارسینومای کولون از مراکز پاتولوژی بیمارستان های سینا و طالقانی استان تهران به عنوان مورد و ۳۷۲ فرد سالم به عنوان گروه شاهد از همان مراکز انتخاب شدند. افراد شاهد از نظر جنس و سن با گروه مورد، همسان گردیدند. بیماران با سابقه فامیلی مثبت، از مطالعه خارج شدند. اطلاعات استخراج شده شامل سن، جنس، محل تومور، مرحله بیماری و تمایز بافت سرطانی بودند. در این مطالعه با استفاده از تکنیک Real time PCR ژنوتیپ افراد برای پلی مورفیسم های rs۸۳۳۰۶۱ و rs۲۰۱۰۹۶۳ مشخص گردید.
یافته ها: بیشتر افراد مبتلا به سرطان کولورکتال در جنس مردان بودند (۷/۶۲%). بیشتر افراد کمتر از ۶۰ سال سن داشتند، بیشتر تومورها در ناحیه کولون قرار داشت (۶۹%)، بیشترین تمایز توموری در دسته تمایز متوسط جای گرفت (۸/۵۴%) و همچنین از لحاظ مرحله آسیب شناسی نیز مرحله سوم دارای بیشترین میزان با (۵/۷۲%) بود. در این پژوهش میان ۲ گروه مورد مطالعه از نظر حساسیت به سرطان کولورکتال بر اساس سن در زمان تشخیص ژنوتیپ T/C پلی مورفیسم rs۸۳۳۰۶۱ با سن کمتر از ۶۰ سال رابطه معنی دار نشان دادند (۰۰۸/۰P=).
نتیجه گیری: نتایج حاصل نشان می دهد که افراد دارای ژنوتیپ نام برده شده نسبت به سایر افراد دارای حساسیت بالاتری به ابتلا به سرطان کولورکتال هستند و همچنین با توجه به افزایش بروز جهانی بیماری و قابل پیشگیری بودن سرطان کولورکتال، می توان از این ژنوتیپ به عنوان مارکر مولکولی برای تشخیص زود هنگام این بیماری استفاده کرد.
Keywords:
colorectal cancer , polymorphism , Vascular Endothelial Growth Factor(VEGF) , real time PCR , سرطان کولورکتال , پلی مورفیسم , ژن فاکتور رشد عروق اندوتلیال (VEGF).
Authors
احسان بخشیان دهکردی
Biology Dept., Islamic Azad University, Shahrekord Branch, Shahrekord, I.R. Iran
مرتضی هاشم زاده چالشتری
Cellular and Molecular Research Center, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, Iran
بتول سادات حائریان
Pharmacogenetics Dept., Malaya University, Kuala Lumpur, Malaysia
پریسا محمدی نژاد
Biology Dept., Islamic Azad University, Shahrekord Branch, Shahrekord, I.R. Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :