بررسی اختلالات تنفسی بدست آمده در تست اسپیرومتری 2520 نفر از پرسنل شرکتهای مختلف واقع در بندر امام خمینی(ره) مراجعه کننده به شرکت فردوس طب شفاء جهت معاینات ادواری 1384

Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,889

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CEE01_536

تاریخ نمایه سازی: 8 تیر 1385

Abstract:

آلودگی هوا به نوعی زندگی تمام انسانها را تحت تاثیر قرار می دهد یک فرد بالغ به طور متوسط روزانه 11000 لیتر هوا را استنشاق می کند و کودکان هم با توجه به وزن کم خود و فعالیت بیشتر هوای بیشتری را نسبت به بزرگسالان تنفس می کنند و در مقابل اثرات سوء آلودگی هوا مستعدترهستند. در این میان کارگران و شاغلین در کارخانجات به دلیل مواجهه بیشتر با آلاینده های تنفسی و مواد شیمیایی مختلف نیز مستعد بروز بیماری های مختلف بخصوص بیماری های تنفسی و قلبی و عروق می باشند. آلودگی هوا سلامتی انسانها و سایر موجودات روی زمین را تهدید می کند آلاینده های موجود در جو ایجاد Smog باران های اسیدی و ایجاد بیماری های خطرناک مانند سرطان و ازبین بردن لایه ازن و کمربند محافظتی کره زمین باعث تغییرات آب و هوایی و نتیجتاً کاهش طول عمر انسان و خسارت به اموال و داراییهای بشر خواهد شد. با توجه به وجود آلاینده های مختلف موجود در هوا در بندر امام خمینی به دلیل وجود کارخانجات متعدد پتروشیمی و شرایط جوی منطقه که بعنوان مثال مواردی شامل: اکسید های نیتروژن NOX، دی اکسید گوگرد SO2، سولفید هیدروژن، متیل مرکابتان، دی متیل سولفید، دی متیل دی سولفید گازهای مختلف شامل : CO2، گاز ازن، متان، اتان، آمونیاک و گازهای مختلف دیگر. ذرات معلق (PM) و Fume های فلزی مختلف. آلاینده های خطرناک (HAP) Hazar dous Air poullution شامل ارسنیک، جیون، بنزن، تلوئین، گزیلن و غیره. و سایر مواد که تماماً به طریق مختلف می تواند هوا را آلوده و استنشاق آنها باعث بروز بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای ریوی شامل آسم برونشیال، حساسیت های تنفسی، سرطان های ریوی، بیماریهای پاران شیمال و بیماری های قلب و عروقی و غیره می گردد. لازم به ذکر است طی اندازه گیری های انجام شده توسط سازمان محیط زیست استان در بندر امام خمینی (ره) اکثر مواد فوق بالای حد مجاز می باشد لذا اقدامات پیشگیرانه در مناطق فوق برای شاغلین الزامی میباشد.

Authors

امیر محمدی دهدزی

متخصص طب کار و بیماریهای شغلی