مقایسه مشخصه های کمی گونه های جنگلی شمال ایران و معرفی گونه برتر جهت مدیریت این جنگلها (مطالعه موردی: جنگل آموزشی – پژوهشی خیرودکنار )

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,008

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

RCFESSD01_028

تاریخ نمایه سازی: 9 شهریور 1390

Abstract:

جهت برنامه ریزی و اداره صحیح جنگل، بررسی کمی و کیفی مشخصههای مختلف درختان جنگلی ضروری میباشد.با هدف مقایسه کمی مشخصههای درختان جنگلی شمال، جنگل آموزشی –پژوهشی خیرودکنار انتخاب شد. جهت مطالعه از روش تصادفی با قطعات نمونه دایرهای شکل با مساحت 10 آر و جمعأ تعداد 70 قطعه نمونه در منطقه مورد مطالعه برداشت گردید. جهت بررسی معنیدار بودن اختلاف میانگین مشخصههای فوق از آزمون دانکن و تجزیه واریانس یک عامله استفاده شد. نتایج نشان داد که متوسط قطر برابر سینه گونه های درختی این جنگلها39/3 میباشد و گونه راش با متوسط قطر برابر سینه 46 سانتی متر بیشترین متوسط قطر برابر سینه و گونه افرا با 30/2 دارای کمترین میباشد. متوسط ارتفاع کامل درخت گونههای درختی این جنگل ها 15 متر میباشد و گونه راش با متوسط ارتفاع 19متر بیشترین متوسط ارتفاع و گونه انجیلی با 12/9 متر دارای کمترین میباشد گونه راش دارای متوسط قطر برابر سینه و ارتفاع کل بیشتر میباشد و این گونه نسبت به دیگر گونههای مورد مطالعه صنعتیتر می باشد. نتایج جدول تجزیه واریانس یک عامله نشان داده است که اختلاف متوسط قطر برابر سینه و ارتفاع کل گونههای درختی معنیدارمیباشد و گونه راش با مشخصه کمی قطر برابر سینه و ارتفاع کامل بیشتر از دارای ارزش تجاری بیشتر بوده است. نتایج آزمون دانکن نشان داده است که بین متوسط مشخصه قطر برابر سینه گونه انجیلی، بلوط، توسکا و ممرز اختلاف معنیدار نمی باشد اما بین افرا با گونهای فوق و راش اختلاف معنیدار می باشد و اختلاف میانگین قطربرابر سینه گونه راش با بقیه گونهها معنی دار می باشد. پیشنهاد میگردد در جنگلهای تجاری بیشتر به گونه راش توجه شود و سعی شود زادآوری این گونه حفاظت و مورد عملیات پرورشی قرار گیرد

Keywords:

جنگل شمال , متوسط قطر برابر سینه , متوسط ارتفاع کل , راش

Authors

مازیار حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه تهران

اسماعیل خسروپور

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه تهران

سیدانور حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه تهران

درنا رضایی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • حسنی ابهریان، ب، 1372، بررسی آماری و ارزیابی زادآوری بخش ...
  • حیدری، ر.، 1372. بررسی ضریب شکل گونه‌های راش و توسکا ...
  • عصری، ی، 1374.. جامعه شناسی گیاهی، انتشارات موسسه تحقیقات جنگلها ...
  • مرادی، سهراب، 1384، مقایسه آماربرداری صد در صد فروشهای نمونه ...
  • D.R.1999 .A municipipal inventory and evaluation of natural، W.R.and Farrar ...
  • نمایش کامل مراجع