سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تاثیر طوفانهای شن در منطقه سیستان و بلوچستان

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,951

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INDM02_085

Index date: 2 July 2006

بررسی تاثیر طوفانهای شن در منطقه سیستان و بلوچستان abstract

بخش عظیمی از مساحت کشور عزیزمان ایران (21% مساحت کشور) بدلیل قرار گرفتن بر روی کمربند خشک و بیابانی جهان، در زمره اراضی بیابانی و شنزار قرار دارد. دشت سیستان با 15000 کیلومتر مربع مساحت در شمال سیستان و بلوچستان واقع گردیده و ویژگیهای اقلیمی و محیط طیبعی آن نشان دهنده حاکمیت شرایط بیابانی در این منطقه است. یکی از مهمترین ویژگیهای سیستان وزش بادهای 120 روزه است که معمولا از اوایل خرداد شروع تا پایان شهریور ماه ادامه می یابد. بادهای مذکور در سالهایی که دریاجه هامون پر از آب است سبب نشاط و سرزندگی در منطقه میگردد. اما متاسفانه خشک شدن کامل بستر دریاچه هامون و تبدیل عرصه 450 هزار هکتاری آن به کانون تولید ماسه و گردو غبار طی سالهای اخیر باعث برداشت و حمل حجم زیادی از رسوبات بادی از کف دریاچه گردیده و در نتیجه خسارات زیادی بر تاسیسات زیر بنائی و معابر و منازل شهری و روستائی وارد گردیده ، ضمن اینکه درصد ابتلا به بیماری های ریوی – چشمی و حتی روده ای نیز بمیزان چشمگیری افزایش یافته است. در این مقاله نخست ویژگیهای اقلیمی و طبیعی سیستان و سابقه وزش طوفانهای 120 روزه مورد بررسی قرار می گیرد و سپس به اثرات زیانبار ناشی از طوفانهای شن در این منطقه پرداخته و در ادامه به راهکارهای پیشگیرانه و کاهش اثرات سوء ناشی از این پدیده اشاره می شود و همچنین اقدامات پیشگیرانه و مقابله ای انجام شده نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

بررسی تاثیر طوفانهای شن در منطقه سیستان و بلوچستان Keywords:

سیستان , بادهای 120 روزه , طوفان شن , اراضی بیابانی و شنزار

بررسی تاثیر طوفانهای شن در منطقه سیستان و بلوچستان authors

مهدی صفدری

استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان

حجت علی شایانفر

کارشناس ارشد استانداری سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
مهندسین مشاور جامع ایران، خرداد 1384 مطالعات جامع بیابانزدایی و ...
شرکت فنی و مهندسی نیوار، 1380، مطالعات باد و طوفانهای ...
علیجانی، بهلول، 1366، رابطه پراکندگی مکانی مسیرهای سیکلونی خاورمیانه با ...
اداره کل منابع طبیعی استان س وب _ 1384، طرح ...
احمدی، حسن، 1367، ژئومرفولوژی کاربردی - جلد دوم : بابان، ...
Ramage , C.S _ 1980 , Monsoon Meteorology : Academic ...
Sivall, T., 1977 , Synoptic - cl imatological S tudy ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تاثیر طوفانهای شن در منطقه سیستان و بلوچستان" توسط مهدی صفدری، استادیار دانشگاه سیستان و بلوچستان؛ حجت علی شایانفر، کارشناس ارشد استانداری سیستان و بلوچستان نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی مدیریت جامع بحران در حوادث غیرمترقبه طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیستان ، بادهای 120 روزه ، طوفان شن ، اراضی بیابانی و شنزار هستند. این مقاله در تاریخ 11 تیر 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2951 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بخش عظیمی از مساحت کشور عزیزمان ایران (21% مساحت کشور) بدلیل قرار گرفتن بر روی کمربند خشک و بیابانی جهان، در زمره اراضی بیابانی و شنزار قرار دارد. دشت سیستان با 15000 کیلومتر مربع مساحت در شمال سیستان و بلوچستان واقع گردیده و ویژگیهای اقلیمی و محیط طیبعی آن نشان دهنده حاکمیت شرایط بیابانی در این منطقه است. یکی از ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی طوفان طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تاثیر طوفانهای شن در منطقه سیستان و بلوچستان با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.