کاهش آلایندگی و مصرف سوخت موتور دیزلی OM۳۵۵ با استفاده از سامانه های سوخت رسانی لوله مشترک و مهار آلایندگی SCR
Publish place: The Journal of Engine Research، Vol: 62، Issue: 62
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 357
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_ENGIN-62-62_002
Index date: 11 July 2021
کاهش آلایندگی و مصرف سوخت موتور دیزلی OM۳۵۵ با استفاده از سامانه های سوخت رسانی لوله مشترک و مهار آلایندگی SCR abstract
موتورهای دیزلی در دو نوع خودرویی و صنعتی از موثرترین موتورها در جهان به حساب می آیند. بهبود آلایندگی و کاهش مصرف سوخت در صنعت خودروسازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. روش های متعددی برای کاهش آلایندگی و مصرف سوخت موتورهای دیزلی وجود دارد. در این مقاله ابتدا سعی شده است تا با بکارگیری سامانه سوخت رسانی لوله مشترک و تامین سوخت با فشار قوی در پشت افشانهها و بهبود احتراق داخل محفظه احتراق، ضمن حفظ عملکرد موتور دیزلی OM۳۵۵، مقدار آلایندگی از نوع دوده، HC و CO و مصرف سوخت آن نیز کاهش پیدا کند. لازم به ذکر است با بکار بردن سامانه سوخت رسانی لوله مشترک و بخار شدن بهتر سوخت توسط سامانه پاشش و همزمان افزایش بازده احتراق، ضمن کاهش دوده، HC و CO، مقدار NOX نیز افزایش می یابد. بنابراین پس از این مرحله استفاده از یک سامانه برای کاهش مقدار NOX امری ضروری است تا حالت مصالحه بین دوده، HC، CO و NOX برقرار گردد. بنابراین با استفاده از سامانه مهار آلایندگی SCR که یکی از فناوری های کارآمد مهار و کاهش NOX است، مقدار NOX در مرحله پس از احتراق به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد. نتایج عملی حاصل از آزمون موتور OM۳۵۵، نشان از عملکرد مناسب سامانه سوخت رسانی لوله مشترک و مهار آلایندگی SCR دارد.
کاهش آلایندگی و مصرف سوخت موتور دیزلی OM۳۵۵ با استفاده از سامانه های سوخت رسانی لوله مشترک و مهار آلایندگی SCR Keywords:
OM۳۵۵ engine , Common rail fuel injection system , Emission , Selective catalytic reduction (SCR) , Fuel consumption , موتور OM۳۵۵ , سامانه سوخت رسانی لوله مشترک , آلایندگی , مهار آلایندگی SCR , مصرف سوخت
کاهش آلایندگی و مصرف سوخت موتور دیزلی OM۳۵۵ با استفاده از سامانه های سوخت رسانی لوله مشترک و مهار آلایندگی SCR authors
ابراهیم اکبرپوران خیاطی
مدیر تحقیق وتوسعه شرکت ایدم
بهروز نجاری
کارشناس تحقیق وتوسعه شرکت ایدم
سمیه پارسا
کارشناس تحقیق وتوسعه شرکت ایدم
میرجواد عابدی
رئیس تحقیقات الکترونیک تحقیق و توسعه شرکت ایدم