سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

نگاهی به فلسفه وجودی زن در دو رمان زویا پیرزاد

Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 572

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

JR_JSHD-4-7_003

Index date: 13 July 2021

نگاهی به فلسفه وجودی زن در دو رمان زویا پیرزاد abstract

امروزه فمینیسم و نگرش نسبت به زن از موضوعات مهم پژوهش در مطالعات جامعه شناسی و حوزه های مختلف فرهنگی است و این مسئله طی چند دهه اخیر در حوزه ادبیات داستانی به­خصوص در آثار نویسندگان زن موضوع اصلی تلقی می شود. زویا پیرزاد از جمله نویسندگان موفق در عرصه ادبیات داستانی، زن را محور اصلی دو رمان خود قرار داده است و توانسته دنیای زنانه را با تفکر، اندیشه و قلمی زنانه به نگارش در آورد و ابعاد مختلف هویت زنانه را بازنمایی کند. هدف اصلی این پژوهش بررسی فلسفه وجودی زن و ابعاد مختلف هویت زنانه در دو رمان «عادت می کنیم» و «چراغ ها را من خاموش می کنم» پیرزاد است. نگارنده به روش کتابخانه ای و با مطالعه در علوم جامعه شناسی و بین رشته ای، زن و هویت زن را در دو رمان ذکر شده تحلیل و بررسی کرده است. نتیجه بررسی ها نشان می دهد پیرزاد در دو رمان خود شخصیت وجودی زن را بر اساس ابعاد مختلفی از هویت زنانه به تصویر کشیده است. زنان این دو رمان نمونه هایی از زنان در بستر جامعه می باشند که در پی شناخت هویت خود و ابعاد مختلف هویت زنانه هستند و تلاش می کنند تا با هویت یابی به تحول و رشد در ابعاد وجودی خود دست یابند.

نگاهی به فلسفه وجودی زن در دو رمان زویا پیرزاد Keywords:

نگاهی به فلسفه وجودی زن در دو رمان زویا پیرزاد authors

سولماز پورتقی میاندوآب

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی، گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

تورج عقدایی

دانشیار زبان و ادبیات فارسی، گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران(نویسنده مسئول).