تحلیلی بر صلاحیت دادگاه های ایران در رسیدگی به تروریسم زیست محیطی، بیوتروریسم و اگروتروریسم به عنوان جرایم علیه منافع و امنیت ملی
Publish place: National Security، Vol: 11، Issue: 39
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 550
This Paper With 28 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NSJ-11-39_013
تاریخ نمایه سازی: 12 مرداد 1400
Abstract:
در عصر حاضر، بسیاری از نظام های حقوقی در راستای حمایت از منافع و امنیت ملی مبادرت به جرم انگاری تروریسم و اقسام نوین آن نموده اند. یکی از اقسام نوین تروریسم که از پیچیدگی های خاصی برخوردار است، تروریسم زیست محیطی است که شامل بیوتروریسم و آگروتروریسم می شود. نظام حقوقی ایران نیز در جهت مبارزه با تروریسم زیست محیطی برخی از مصادیق آن را ذیل جرم افساد فی الارض مطرح نموده است. امروزه این به عنوان یک حقیقت غیرقابل انکار است که کشور ایران نیز در بسیاری از موارد قربانی بیوتروریسم و تروریسم زیست محیطی واقع میشود، از این رو مسئله صلاحیت دادگاه های ایران برای مقابله با این پدیده و به مجازات رسانیدن مرتکبین آن ها مطرح می شود، علی الخصوص که تروریسم زیست محیطی در نظام حقوقی ایران مبتنی بر یک جرم حدی است و در بحث صلاحیت ها با پیچیدگی ها و دشواری های خاصی مواجه خواهیم بود که این پژوهش فروض مختلف صلاحیت دادگاه های ایران را برای رسیدگی به بیوتروریسم با روش توصیفی-تحلیلی بررسی کرده و این نتیجه حاصل شده که با توجه به عدم پوشش ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی در خصوص همه مصادیق تروریسم و مشکلات اجرایی مواد ۳ تا ۹ قانون مجازات، نظام حقوقی ایران باید تروریسم زیست محیطی، بیو تروریسم و آگروتروریسم را به عنوان جرم مستقل تعزیری، جرم انگاری و صلاحیت های مدنظر را در قانون مخصوص به خود بیان دارد؛ آنچه که قبلا در لایحه مبارزه با تروریسم در خصوص کلیه جرایم تروریستی مطرح شده بود که نمود اجرایی پیدا نکرد.
Keywords:
Authors
علیرضا میرکمالی
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی
امین حاجی وند
دانشجوی دکتری حقوق کیفری و جرم شناسی دانشگاه فردوسی مشهد
علی نباتی
دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق کیفری و جرم شناسی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :