ساخت و بهینه سازی سلول های خورشیدی پروسکایتی صفحه ای با به کارگیری ساختارهای دولایه ای انتقال دهنده الکترون TiO۲/SnO۲، TiO۲/WO۳ و SnO۲/WO۳

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 379

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JEMI-10-1_001

تاریخ نمایه سازی: 19 مرداد 1400

Abstract:

در سلول های خورشیدی پروسکایتی (PSCs)، تخلیه موثر الکترون ها و کاهش بازترکیب زوج های الکترون-حفره در فصل مشترک لایه انتقال دهنده الکترون (ETL)/پروسکایت، برای دستیابی به عملکرد بالاتر ضروری است. در این پژوهش، اثر حضور یک لایه بسیار نازک اکسید فلزی با ضخامت کمتر از ۱۰ نانومتر بر روی ETL اصلی با ضخامت ۵۰ نانومتر در بهبود عملکرد فتوولتاییکی سلول، مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، مجموعه کاملی از ساختارهای دولایه ای برای سه ماده اکسید فلزی ETL رایج در PSC ها یعنی TiO۲، SnO۲ و WO۳ به روش دقیق و تکرارپذیر کندوپاش بسامد رادیویی، لایه ­نشانی شد و عملکرد آن ها به عنوان ETL در سلول، مورد مقایسه قرار گرفت. مشخصه­ یابی­ های ساختاری و الکتریکی سلول ها و ETL های مختلف، توسط پراش پرتوی ایکس (XRD)، میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FE-SEM)، طیف سنجی UV-vis، آنالیز مت-شاتکی و نمودارهای J-V مورد بررسی قرار گرفت. نشان داده شد که به کارگیری ساختارهای دولایه ای TiO۲/SnO۲-UTL، TiO۲/WO۳-UTL و SnO۲/WO۳-UTL با ایجاد صف بندی موثرتر ترازهای انرژی، بازدهی سلول را به طور قابل ملاحظه ای افزایش می دهد. از سوی دیگر، با استفاده از ساختارهای دولایه ای معکوس آن ها یعنی SnO۲/TiO۲-UTL، WO۳/TiO۲-UTL و WO۳/SnO۲-UTL بازدهی سلول ها کاهش یافت. نتایج حاصل شده، یک رهیافت ساده و امیدبخش را برای طراحی موثرتر ادوات فتوولتاییکی با عملکرد بهبودیافته پیشنهاد می­ دهد.

Keywords:

سلول خورشیدی پروسکایتی صفحه ای , کندوپاش بسامد رادیویی , SnO۲ , WO۳ , TiO۲

Authors

مژگان کاظم زاده عطوفی

دانشجوی دکتری، دانشکده فیزیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان، ایران

مهدی رنجبر

دانشیار، دانشکده فیزیک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان، ایران

احمد کرمانپور

استاد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، اصفهان، ایران

نیما تقوی نیا

استاد، دانشکده فیزیک، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، تهران، ایران

مهسا حیدری

دانشجوی دکتری، دانشکده فیزیک، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :