مقایسه روش فرکتال عیار-مساحت (C-A) و شاخص سینگولاریتی در جداسازی آنومالی های ژئوشیمیایی عنصر مس در زون فلززایی ملایر-الیگودرز-اصفهان
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 272
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESRJ-11-3_002
تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1400
Abstract:
کمربند فلززایی ملایر-الیگودرز-اصفهان با طولی افزون بر ۴۰۰ کیلومتر و عرض ۹۰ کیلومتر بزرگترین کمربند فلززایی سرب و روی در ایران است. با توجه به اینکه یکی از مهمترین فلزات همراه با زونهای سرب و روی، مس میباشد، در این پژوهش، به منظور جدایش جوامع آنومالی ژئوشیمیایی از زمینه این فلز از روشهای فرکتال عیار- مساحت (C-A) و شاخص سینگولاریتی (SI) استفاده شده است. لذا تجزیه و تحلیل ۱۹۹۷۴ نمونه از رسوبات آبراههای با استفاده از روشهای نام برده در زون فلززایی ملایر- الیگودرز- اصفهان، منجر به تفکیک مناطق آنومال عنصر مس گردید. در نقشههای حاصل از مدل فرکتال عیار- مساحت (C-A)، قسمتهای شمالغرب و جنوبشرق زون بیشترین میزان آنومالی را از خود نشان میدهد. در نقشههای حاصل از روش شاخص سینگولاریتی (SI)، آنومالیهای پنهان بهتر نمایش داده شده و انطباق خوبی بین آنومالیها و موقعیت فعلی معادن مس در زون مورد نظر وجود دارد. با تطبیق آنومالیهای به دست آمده از هر دو روش با نقشه زمینشناسی محدوده مورد نظر، مشخص گردید که آنومالیهای به دست آمده همپوشانی بالایی با واحد آهک کرتاسه در منطقه نشان میدهد و لذا این واحد میتواند راهنمای اکتشافی مناسبی برای پیجویی عناصری نظیر سرب، روی و مس در این منطقه محسوب شود.
Keywords:
Authors
محمدامین جعفری
گروه پترولوژی، دانشکده زمین شناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران
علی کنعانیان
گروه پترولوژی، دانشکده زمینشناسی، پردیس علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران
احد نظرپور
گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اهواز، اهواز، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :