اثر افزودنی های تنظیم کننده pH شکمبه بر برخی از فراسنجه های کیفی گوشت بره های پرواری تغذیه شده با جیره پرکنسانتره
Publish place: Research on Animal Production، Vol: 12، Issue: 32
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 275
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-12-32_006
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1400
Abstract:
پ پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر افزودنی های تنظیم کننده ی pH بر فراسنجه های کیفی گوشت انجام گرفت. در آزمایش حاضر از ۲۴ راس بره نر عربی ۱ ± ۴ ماهه با وزنkg ۳/۱۵ ± ۲۳/۹ در قالب طرح کاملا تصادفی با ۳ تیمار و ۸ تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل ۱- جیره ی شاهد ۲- جیره شاهد + بافر بی کربنات سدیم ۳- جیره شاهد + باکتری مگاسفرا السدنی و مخمر ساکرومایسیس سرویسیه (باکتری-مخمر) بودند. در پایان آزمایش ۵ بره از هر تیمار که به میانگین وزن نزدیکتر بودند انتخاب، وزن کشی و ذبح شدند، سپس اجزای لاشه جداسازی و وزن شد. نمونه ای از راسته بین دنده های ۱۲ و ۱۳ جهت تعیین الگوی اسیدهای چرب لاشه، فراسنجه های رنگ سنجی گوشت تهیه شد. غلظت اسید لینولنیک، مجموع اسیدهای چرب ω۳، اسید استئاریک، اسید دکوزاهگزاانوئیک (DHA) و نسبت ω۶/۳ω در تیمارهای حاوی تنظیم کننده های pH نسبت به تیمار شاهد بیشتر بود (۰/۰۵p<). غلظت اسید ایکوزاپنتاانوئیک (EPA) در تیمار باکتری–مخمر بهصورت عددی بیشتر از تیمار شاهد و تیمار بافر بیکر بنات سدیم بود. غلظت اسید لینولئیک و نسبت PUFA/SFA در تیمار شاهد از تیمارهای حاوی تنظیم کننده ی pH بیشتر بود (۰/۰۵p<). درصد پروتئین گوشت، زاویه هیو (H*)، وزن لاشه گرم و بازده لاشه در تیمار دریافت کننده ی باکتری–مخمر از سایر تیمارها بیشتر بود (۰/۰۵p<). شاخص قرمزی گوشت (a*) و اشباعیت رنگ (C*) در تیمار دریافت کننده ی بافر و شاهد بیشتر بود (۰۵/۰p<). بنابراین، افزودنی های تنظیم کننده ی pH به ویژه تیمار باکتری-مخمر می تواند روشی در جهت بهبود برخی از فراسنجه های مفید گوشت برای تغذیه انسان باشد. نتایج آزمایش حاضر نشان داد افزودنی هایی که برای تنظیم pH و دستکاری تخمیر شکمبه در حین تغذیه بره ها با جیره های پرکنسانتره استفاده می شوند، نه تنها بر ترکیب شیمیایی و کیفیت گوشت تاثیر منفی ندارند، بلکه می توان این شاخصه ها را به نفع سلامت دام و مصرف کنندهی محصولات دامی بهبود بخشید.
Keywords:
Carcass fatty acids , Meat quality , Megasphaera elsdenii , Saccharomyces cerevisiae , Sodium bicarbonate , اسید های چرب لاشه , بی کربنات سدیم , ساکرومایسیس سرویسیه , کیفیت گوشت , مگاسفراالسدنی
Authors
امید خراسانی
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
مرتضی چاجی
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
فرشاد باغبان
Azad University of Yasoj
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :