پاسخ عملکرد تولیدی، گوارش پذیری مواد مغذی و شاخص های متابولیک به نسبت های متفاوت اسید پالمیتیک به استئاریک در جیره گاوهای هلشتاین
Publish place: Research on Animal Production، Vol: 12، Issue: 31
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 222
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-12-31_008
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1400
Abstract:
هدف پژوهش حاضر بررسی اثر نسبت های مختلف اسید پالمیتیک به اسید استئاریک در جیره گاوهای شیری بود. هشت راس گاو شیری (دفعات زایش ۰/۶±۳/۲، تولید شیر ۳±۴۰ کیلوگرم و میانگین روز شیردهی ۱۳±۵۶) در قالب طرح مربع لاتین ۴ × ۴ در دوره های آزمایشی ۲۱ روزه استفاده شدند. جیره های آزمایشی حاوی نسبت های مختلف مکمل چربی عبارت بودند از ۱- جیره P۱۰۰به عنوان شاهد (۱۰۰ درصد اسید پالمیتیک)، ۲- جیره P۶۷S۳۳ (۳۳ درصد اسید استئاریک و ۶۷ درصد اسید پالمیتیک)، ۳- جیره P۳۳S۶۷ (۶۷ درصد اسید استئاریک و ۳۳ درصد اسید پالمیتیک) و ۴- جیره S۱۰۰ (۱۰۰ درصد اسید استئاریک). در هفته آخر دوره آزمایش، ماده خشک مصرفی اندازه گیری شد و مقدار شیر تولید شده در سه وعده دوشش به صورت انفرادی ثبت شد. گوارش پذیری طی سه روز متوالی در هفته آخر آزمایش با نمونه گیری مدفوع از رکتوم و قبل از شیردوشی وعده صبح اندازه گیری شد. نمونه های خون جمع آوری شده از ورید دمی در روز ۱۹ آزمایش برای سنجش فراسنجه های متابولیک و هورمونی مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که ماده خشک مصرفی، گوارش پذیری ماده خشک، چربی، پروتئین و الیاف شوینده خنثی، تولید شیر و شیر تصحیح شده برای انرژی، تولید و درصد پروتئین و لاکتوز شیر تحت تاثیر نسبتهای مختلف اسید پالمیتیک و اسید استئاریک قرار نگرفت. جایگزینی اسید پالمیتیک با استئاریک سبب کاهش شیر تصحیح شده برای چربی، درصد چربی و نسبت چربی به پروتئین شد (۰/۰۵>p). غلظت NEFA پلاسما در جیره P۶۷S۳۳ در مقایسه با جیره های P۳۳S۶۷ و S۱۰۰ بود تمایل به افزایش داشت (۰/۰۷=p). به طور کلی نتایج نشان داد افزایش سطح اسیداستئاریک در جیره منجر به کاهش درصد چربی و لاکتوز در شیر بدون تاثیر بر راندمان تولید شیر میشود.
Keywords:
Authors
امید رمضانی آفارانی
University of Tehran
ابوالفضل زالی
University of Tehran
مهدی دهقان بنادکی
University of Tehran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :