اثربخشی کار با کلاژ بر کارکرد شناختی دیداری کودکان پیش دبستانی
Publish place: Advances in Cognitive Sciences، Vol: 23، Issue: 2
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 326
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ICSS-23-2_011
تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400
Abstract:
مقدمه: کار با کلاژ یک نوع سبک هنری است که با چسباندن و کنار هم چیدن اشیاء مختلف سر و کار دارد. این روش نه تنها روشی درمانی و پیشگیرانه از بروز برخی از اختلالات روانی است، بلکه روشی جهت تقویت توانایی های مغزی از جمله کارکرد شناختی_دیداری است. هدف پژوهش، بررسی اثربخشی کار با کلاژ بر کارکرد شناختی_دیداری کودکان و مقیاس های آن نظیر ادراک بینایی، حافظه بینایی، توانایی بنیادی بینایی بود.
روش کار: روش پژوهش آزمایشی، از نوع پیش آزمون، پس آزمون به همراه گروه کنترل و مرحله پیگیری بود. جامعه پژوهش تمامی کودکان دختر و پسر پیش دبستانی شهر کرمان بودند که از میان آنها ۴۰ نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به روش تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه ۲۰ نفری آزمایش (۱۰ دختر و ۱۰ پسر) و کنترل (۱۰ دختر و ۱۰ پسر)، جایگزین شدند. گروه آزمایش به مدت هشت جلسه تحت آموزش کلاژ طراحی شده توسط پژوهشگر (با اقتباس از بسته آموزشی توحیدی و همکاران) قرار گرفتند. روی هر دو گروه آزمایش و کنترل آزمون نگهداشت دیداری Benton به عنوان پیش آزمون و پس آزمون اجرا شد. داده ها با استفاده کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.
یافته ها: یافته ها نشان داد که تاثیر آموزش کلاژ بر مولفه های کارکرد شناختی_دیداری در سه مقیاس ادراک بینایی (۰۰۰۱/۰=P ،۴۰=۲η)، حافظه بینایی (۰۰۰۱/۰=P ،۵۴=۲η) و توانایی بنیادی بینایی (۰۰۰۱/۰=P ،۳۹=۲η) معنادار بود.
نتیجه گیری: به ویژه با توجه به انجام مرحله پیگیری و ماندگاری اثربخشی مداخله، نتیجه گرفته می شود که کار با کلاژ روشی مناسب جهت بهبود کارکرد شناختی_دیداری کودکان است و از کلاژ میتوان به عنوان روشی در جهت افزایش توانایی های شناختی آنها استفاده کرد.
Keywords:
Authors
سیده مهنام دانشمند
MSc Educational Psychology, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
افسانه توحیدی
Associate Professor of Educational Psychology, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
مهشید تجربه کار
Assistant Professor of Educational Psychology, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :