اثر سیلیکون و نانوسیلیکون بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیک و فیتوشیمیایی گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) تحت تنش شوری
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 265
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJMAPR-37-1_007
تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400
Abstract:
شناسه دیجیتال (DOR):۹۸.۱۰۰۰/۱۷۳۵-۰۹۰۵.۱۴۰۰.۳۷.۹۸.۱۰۵.۱.۱۵۷۵.۱۶۱۰ شوری یکی از مهم ترین تنش های غیرزنده محیطی و محدود کننده رشد و تولید گیاهان می باشد. از طرفی، سیلیسیوم (Si) دومین عنصر فراوان در خاک است و موجب کاهش تنش های زیستی و غیرزیستی در گیاهان می گردد. بدین منظور، در این تحقیق، اثر سیلیکون و نانوسیلیکون (۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم در لیتر) بر برخی ویژگی های مورفوفیزیولوژیک و فیتوشیمیایی گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) تحت تنش شوری در سطوح مختلف کلرید سدیم (صفر، ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم در لیتر) در گلخانه به صورت فاکتوریل در قالب طرح آماری کاملا تصادفی در سه تکرار در سال ۱۳۹۸بررسی شد. نتایج نشان داد که تنش شوری به طور معنی داری موجب کاهش وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه و محتوای کلروفیل، فنل کل و پروتئین شد. فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و پراکسیداز و درصد اسانس در سطوح مختلف شوری متفاوت بود. میزان پرولین نیز در اثر تیمار کلرید سدیم ۱۰۰ میلی گرم در لیتر به طور معنی داری افزایش یافت. تیمار گیاهان با سطوح مختلف سیلیکون و نانوسیلیکون موجب کاهش اثرات منفی تنش شوری در شاخص های مورد ارزیابی گردید. تیمار نانوسیلیکون۱۰۰ میلی گرم در لیتر بیشترین مهار اثرات تنش شوری بر شاخص های رشد، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و درصد اسانس را نشان داد. لذا با توجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر می توان محلول پاشی سیلیکون و نانوسیلیکون را جهت کاهش اثرات منفی تنش شوری در گیاه نعناع فلفلی توصیه نمود.
Keywords:
Authors
الهام دانائی
استادیار، گروه علوم باغبانی، واحد گرمسار، دانشگاه آزاد اسلامی، گرمسار، ایران
وحید عبدوسی
استادیار، گروه علوم باغی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :