تاثیر آموزش تحمل پریشانی بر توانایی تنظیم هیجانی و بهبود نارسایی هیجانی مبتلایان به اختلال نیمه بالینی خودارضایی
Publish place: Quarterly Journal of Child Mental Health، Vol: 6، Issue: 1
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 307
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHILD-6-1_006
تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400
Abstract:
زمینه و هدف: خودارضایی مکمل تمایل جنسی است که نیازی به وجود شریک جنسی نیست و به دلیل تغییرات هورمورنی دوران نوجوانی به طور ناگهانی، افزایش مییابد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر آموزش تحمل پریشانی بر نارسایی هیجانی، تنظیم هیجانی، و تحمل پریشانی آزمودنیهای ۱۱ تا ۱۴ سال دچار اختلال نیمهبالینی خودارضایی (۴ فرد مبتلا به صورت تکبررسی) انجام شد.
روش : در تکبررسی آزمایشی از نوع خط پایه چندگانه، فرایند درمان ۸ جلسه ای بر روی چهار آزمودنی انجام شد. چهار بیمار سرپایی مبتلا به اختلال نیمهبالینی خودارضایی، قبل، حین، و پس از درمان با استفاده از پرسشنامه نارسایی هیجانی (تورنتو، ۲۰۰۵)، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (گارنفسکی و همکاران، ۲۰۰۱) و تحمل پریشانی هیجانی (علوی، ۲۰۱۱) ارزیابی شدند و برای عینیسازی میزان بهبودی از فرمول درصدی بهبودی استفاده شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که آموزش تحمل پریشانی به بهبود هیجانات، افزایش تنظیم هیجانی، و تحمل پریشانی منجر شد و میزان بهبودی در تاثیر نارسایی هیجانی ۴۴/۴۸ درصد، در تنظیم هیجانی ۵۰/۲۹ درصد، و در تحمل پریشانی هیجانی ۵۸/۳۹ درصد بود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که آموزش تحمل پریشانی باعث میشود که آزمودنیهای مبتلا به اختلال خودارضایی بتوانند هیجانات مثبت و منفی خود را شناسایی کنند و در نتیجه نارسایی هیجانی در آنها، کاهش یافته و توانایی تنظیم هیجان و سطح تحمل تنیدگی، افزایش مییابد.
Keywords:
Authors
زهرا طاهری
Department of Psychology, Sciences and Research Unit, Islamic Azad University, Tehran, Iran
حسن رضایی جمالوئی
Department of Psychology, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
سعید زمانی
Department of Psychology, Hamedan Branch, Islamic Azad University, Hamedan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :