تاثیر قصه گویی قصص قرآنی بر سازش یافتگی کودکان پیش دبستانی
Publish place: Quarterly Journal of Child Mental Health، Vol: 4، Issue: 1
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 237
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_CHILD-4-1_007
Index date: 29 September 2021
تاثیر قصه گویی قصص قرآنی بر سازش یافتگی کودکان پیش دبستانی abstract
زمینه و هدف: قصه گویی در طول تاریخ برای افراد جذابیت و کشش خاصی داشته است و در مورد کودکان یک شیوه تربیتی محسوب میشود. به همین دلیل، قصه گویی یکی از ابزارهای مهم اصلاح رفتار کودکان محسوب می شود؛ بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر قصه های قرآنی بر سازش یافتگی کودکان پیش دبستانی صورت گرفت.
روش: طرح پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی بود. جامعه آماری تحقیق شامل همه دانش آموزان پیش دبستانی شهر خوی در سال تحصیلی ۱۳۹۴ -۱۳۹۳ بود. حجم نمونه پژوهش، شامل ۴۰ کودک ۵-۶ ساله (۲۰ نفر گروه آزمایش و ۲۰ نفر گروه گواه) بودند که با روش نمونه گیری در دسترس از دو کلاس یک مدرسه انتخاب شده و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و گواه اختصاص داده شدند. اعضای گروه آزمایش طی ۸ جلسه یک ساعته تحت آموزش قصه گویی قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه سازش یافتگی سینها و سینگ (۱۹۹۳) بود که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون اجرا شد. تحلیل داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس انجام شد.
یافته ها: نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد که بین میانگین نمرات کودکان گروه آزمایش و گواه در سازش یافتگی اجتماعی تفاوت معناداری به نفع گروه آزمایش وجود دارد (۰/۰۵ > p). اما در دو مولفه سازش یافتگی عاطفی و سازش یافتگی آموزشی تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد.
نتیجه گیری: برای افزایش سازش یافتگی اجتماعی کودکان در مراکز پیش دبستانی، میتوان از شیوه قصه گویی به ویژه قصص قرآنی استفاده کرد.
تاثیر قصه گویی قصص قرآنی بر سازش یافتگی کودکان پیش دبستانی Keywords:
تاثیر قصه گویی قصص قرآنی بر سازش یافتگی کودکان پیش دبستانی authors
رقیه درستی
Islamic Azad University, Tabriz Branch
حیدر علی زارعی
Department of Psychology and Educational Psychology, Islamic Azad University, Khoy Branch, khoy
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :