تعیین مدلی برای برآورد COD خروجی از رآکتور بیوفیلمی بستر متحرک در تصفیه پسابی سنتزی برای مصارف کشاورزی و آبیاری فضای سبز
Publish place: Journal of Water and Soil Science، Vol: 25، Issue: 2
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 363
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWSS-25-2_019
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1400
Abstract:
استفاده مجدد از پساب تصفیه شده در کشورهایی نظیر ایران که از بیآبی نسبی رنج میبرند، به عنوان رویکردی مهم در مدیریت منابع آب مطرح می شود. در این میان به کارگیری روش های نوین تصفیه فاضلاب مثل رشد چسبیده به دلیل زمان راهاندازی کوتاهتر، زمین و فضای اشغالی محدودتر در مقایسه با دیگر روش های تصفیه اهمیت یافته است. این پژوهش به بررسی عملکرد رآکتور بیوفیلمی بستر متحرک در تصفیه فاضلاب شهری و تعیین مدل مناسب برای آن پرداخته است. آزمایش ها با استفاده از یک رآکتور به حجم مفید ۱۵ لیتر و فاضلاب سنتزی با COD ورودی ۵۰۰ میلیگرم بر لیتر (تقریبا مشابه غلظت فاضلاب شهری)، در سه سطح پرشدگی ۳۰، ۵۰ و ۷۰ درصد و نیز در سه زمان ماند ۴، ۸ و ۱۲ ساعت انجام شدند. با توجه به نتایج به دست آمده، درصد پرشدگی ۵۰ و زمان ماند ۴ ساعت به عنوان موارد بهینه انتخاب شدند. همچنین بررسی مدل های سینتیکی موجود نشان میدهد که مدل مرتبه دوم گراو برای توضیح ضرایب سینتیکی حذف مواد آلی در رآکتور مورد آزمایش مناسبترین مدل است. علاوه بر این، یک مدل رگرسیونی برای تخمین COD بر اساس درصد پرشدگی و زمان ماند ارائه شده است.
Keywords:
Municipal wastewater treatment , Moving Bed Biofilm Reactors , Kinetic Model , Hydraulic Retention Time , MBBR , تصفیه فاضلاب شهری , رآکتور بیوفیلمی بستر متحرک , مدل سینتیکی , درصد پرشدگی بهینه , زمان ماند بهینه
Authors
زهرا کولیوند
۱. Department of Civil Engineering, Faculty of Technical and Engineering, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran.
شاهرخ قاضی مرادی
۱. Department of Civil Engineering, Faculty of Technical and Engineering, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran.
فواد کیلانه ئی
۱. Department of Civil Engineering, Faculty of Technical and Engineering, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran.
سید تقی امید نائینی
۲. Department of Civil Engineering, Department of Civil Engineering, University of Tehran, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :