اثرات مکمل امولسیفایر و اینولین بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، پاسخ ایمنی و بیوشیمی خون در جوجه های گوشتی تغذیه شده با منابع مختلف چربی
Publish place: Journal of Animal Production، Vol: 23، Issue: 3
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 451
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAP-23-3_011
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1400
Abstract:
این پژوهش بمنظور بررسی اثرات مکمل امولسیفایر و اینولین در جیره غذایی با منابع مختلف چربی بر عملکرد رشد، صفات لاشه، پاسخ ایمنی و شاخص های بیوشیمی خون جوجه های گوشتی به مدت ۴۲ روز انجام شد. تعداد ۸۰۰ قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه در یک آزمایش فاکتوریل ۲ × ۲ × ۲ با دو منبع چربی (روغن سویا و پیه گوساله)، دو سطح امولسیفایر (صفر و ۰/۱ درصد لیزوفسفولیپید) و دو سطح مکمل اینولین ( صفر و ۰/۱ درصد) در قالب طرح کاملا تصادفی با هشت تیمار، پنج تکرار و۲۰ جوجه در هر تکرار استفاده شدند. پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی پیه گوساله و امولسیفایر، ضریب تبدیل و درصد چربی شکمی کمتری از پرندگانی که جیره حاوی روغن سویا و امولسیفایر دریافت کردند داشتند (p<۰/۰۵). درصد چربی شکمی و ضریب تبدیل در پرندگانی که جیره حاوی چربی و اینولین دریافت کردند کمتر از سایر پرندگان بود (p<۰/۰۵). پرنده های تغذیه شده با جیره حاوی امولسیفایر مقادیر بالاتر عیار پادتن اولیه و ثانویه بر علیه ویروس نیوکاسل، و عیار ثانویه پادتن تام و IgM علیه گلبول قرمز خون گوسفندی (SRBC) از پرندگانی که جیره فاقد امولسیفایر دریافت کردند داشتند (p<۰/۰۵). میانگین افزایش وزن روزانه و عیار پادتن علیه ویروس نیوکاسل و SRBC در پرندگانی که جیره حاوی اینولین دریافت کردند بالاتر از سایر پرندگان بود. براساس نتایج حاصل، استفاده از ۰/۱ درصد از مکمل امولسیفایر و اینولین به صورت جداگانه یا ترکیبی در جیره غذایی جوجه های گوشتی می تواند برای بهبود عملکرد رشد و پاسخ ایمنی مفید باشد.
Keywords:
Authors
مظفر رحیم پور
دانشجوی دکتری ، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.
کامران طاهرپور
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.
حسینعلی قاسمی
دانشیار،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه اراک
حسن شیرزادی
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.
فرهاد رستمی
دانش آموخته دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :