تاثیر نانو اکسید آهن و سولفات روی بر میزان کلروفیل، آنتوسیانین، فلاونوئید و عناصر معدنی برگ نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در شرایط آب و هوایی کرج
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 255
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJMAPR-32-5_003
تاریخ نمایه سازی: 11 مهر 1400
Abstract:
به منظور بررسی تاثیر نانو اکسید آهن و سولفات روی بر صفات رنگیزه ای و عناصر مختلف برگ نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)، آزمایشی به صورت فاکتوریل با دو عامل کود آهن (نانو اکسید آهن) و کود روی (سولفات روی) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۳ تکرار در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (کرج) در سال ۱۳۹۲ اجرا شد. کود آهن در ۴ سطح (شامل ۰، ۲۵/۰، ۵۰/۰ و ۷۵/۰ گرم بر لیتر آب) و کود روی ۳ سطح (شامل ۰، ۲۵ و ۵۰ کیلوگرم در هکتار سولفات روی) در نظر گرفته شدند و به صورت برگ پاشی بکار رفتند. صفات رنگیزه ای مانند غلظت آنتوسیانین، فلاونوئید (در طول موج ۲۷۰ نانومتر)، غلظت کلروفیل کل و عناصر (کلسیم، منیزیم، آهن، روی و فسفر) در برگ مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که سطوح کودهای روی و آهن بر صفات فلاونوئید و کلروفیل کل تاثیر معنی داری داشتند، اما بر میزان آنتوسیانین تاثیر معنی داری مشاهده نشد. همچنین اثر متقابل نانو اکسید آهن و سولفات روی بر تمام صفات مورد بررسی بجز آنتوسیانین در سطح ۵% معنی دار بودند. بیشترین میزان آهن (۵۷/۱۳۶۳ میلی گرم بر کیلوگرم) در برگ نعناع وقتی حاصل شد که از تیمار ۷۵/۰ گرم در لیتر آهن استفاده شد و کمترین میزان آن (۷۸/۱۰۷۳ میلی گرم بر کیلوگرم) در محلول پاشی با غلظت ۲۵/۰ گرم در لیتر آهن بدست آمد. در مجموع نتایج تحقیق نشان داد که اثر کاربرد کود سولفات روی (میزان ۲۵ کیلوگرم در هکتار) و کود نانو آهن (سطح ۷۵/۰ گرم در لیتر) سبب افزایش آهن برگ و متعاقب آن افزایش کلروفیل برگ شد که از طریق محلول پاشی می تواند بهینه سازی شود.
Keywords:
Authors
مراد محمدی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
ناصر مجنون حسینی
استاد، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
محمد دشتکی
کارشناس ارشد، گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :