عوامل اجتماعی موثر بر نگرش افراد به مقوله طلاق (مورد مطالعه زنان متاهل اسلام آباد غرب)
Publish place: Journal of women study of family، Vol: 14، Issue: 51
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 633
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JWSF-14-51_005
Index date: 4 October 2021
عوامل اجتماعی موثر بر نگرش افراد به مقوله طلاق (مورد مطالعه زنان متاهل اسلام آباد غرب) abstract
در این پژوهش به عوامل اجتماعی موثر بر نگرش افراد به مقوله طلاق (مورد مطالعه زنان متاهل اسلام آباد غرب) پرداخته ایم. این پژوهش از نوع کاربردی بوده و با توجه به کمی بودن پژوهش و ماهیت موضوع مورد مطالعه روش پیمایش به عنوان روش اصلی این پژوهش با رعایت اصول متدولوژیک انتخاب گردیده است. جامعه پژوهش شامل ۲۲۲۱۵ نفر از زنان متآهل شهرستان اسلام آباد غرب می باشد. که از این میان ۱۹۰ نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و از ابزار پرسشنامه برای جمع آوری داده ها استفاده شده است. مهمترین نتایج بدست آمده از این پژوهش عبارت بودنداز: تفاوت عقاید زمینه ی تغییر نگرش به طلاق را مهیا می سازد. همسانی های فکری و عقیدتی بین زوجین لازمه بقا و تداوم زندگی را فرض می کند و بالعکس، وجود برخی ناهمسانی ها باعث وجود اختلاف و گسست روابط در زندگی تلقی نموده که بتدریج زمینه را برای وقوع طلاق فرام می آورد. با افزایش (یاکاهش) سن شاهد تغییر نگرش افراد به مقوله طلاق هستیم. درآمد بیشتر زنان، احتمال بی ثباتی ازدواج را افزایش می دهد. اشتغال زنان نقش قابل توجهی را در توصیف نگرش به طلاق بازی می کند. نتایج نشان داد دخالت دیگران با نگرش به طلاق ارتباط معنی داری دارد. براساس نظریه شبکه قوی بودن شبکه خویشاوندی و دخالت دیگران در زندگی زوجین، می تواند از طریق سلب قدرت تصمیم گیری از زوجین، سبب بروز اختلافات خانوادگی گردیده، احتمال جدایی و طلاق را افزایش دهد.
عوامل اجتماعی موثر بر نگرش افراد به مقوله طلاق (مورد مطالعه زنان متاهل اسلام آباد غرب) Keywords:
عوامل اجتماعی موثر بر نگرش افراد به مقوله طلاق (مورد مطالعه زنان متاهل اسلام آباد غرب) authors
ماندانا فرخی
دانشجوی کارشناسی ارشد ،جامعه شناسی واحد اسلام آباد غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلام آبادغرب، ایران
علی مرادی
دانشیار گروه جامعه شناسی واحد اسلام آبادغرب، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلام آبادغرب، ایران. (نویسنده مسئول) A.Moradi۲۰۲۰@iauksh.ac.ir
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :