بررسی تغییرات الکتروکاردیوگرافی۱۲ لیدی استاندارد درانفارکتوس حاد بطن راست مرکز تحقیقات قلب و عروق - دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 194
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MJMS-54-3_005
تاریخ نمایه سازی: 12 مهر 1400
Abstract:
مقدمه انفارکتوس بطن راست (RVMI) با افزایش عوارض و مرگ و م ری در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد تحتان ی در ارتباط است. اگر چه الکتروکاردیوگرافی(ECG ) دیمف نیتر ، ساده ترین، و ع ینی ترین ابزار تشخ صی ی انفارکتوس حاد است، ه اریمع چی خوب ی در نو ار قلب استاندارد ۱۲ لیدی تعریف ن شده که منجر به شناسایی صحیح RVMI در یب ماران مبتلا به انفارکتوس حاد تحتانی شود. هدف از این مطالعه بررسی ارزش تشخیصیECG استاندارد برای تعیین RVMI در بیماران مبتلا به انفارکتوس تحتانی قلب است. روش کار این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال های ۱۳۸۶-۱۳۸۵ در بیمارستان قائم مشهد و و لی عصر بیرجند انجام شده است.۱۶۷ نفر ی، ب مار با انفارکتوس حاد تحتانی، در ا نی مطالعه وارد شدند. تشخیص انفارکتوس حاد تحتان ی یم وکارد بر اساس شرح حال و افزایش STE≥۱ mm ) ST) حداقل در دو لید از ۳ لید III ،II و avF استوار ۴R ( استاندارد تشخیصیRVMI در این مطالعه ) در ۱۲ ساعت اول بعد بود . RVMI توسط STE≥۱ mm در V از شروع علایم مشخص شد و بر این اساس بیماران به دو گروه تقسیم شدند ( با انفارکتوس بطن راست و بدون انفارکتوس بطن راست . ) تغییرات قطعه ST در کلیه لیدها بین دو گروه مقایسه شد . پس از کد بندی داده ها و ورود به کامپیوتر، نتایج با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت . p کمتر از ۰۵ به ۰/ عنوان سطح معنی داری محسوب شد. نتایج با توجه به لید V۴R یب۹۰ مار ۵۱ )۱/ RVMI%) داشتند. پایین افتادگی قطعه ST بیش از ۱میلیمتردر لیدهای لترال، پایین افتادگی قطعه ST بیش از ۲میلیمتردر لیدهای I+aVL ، بالا رفتن قطعه ST در لیدV۱ نسبت به V۲ و بزرگتر بودن STE در لید III به نسبت لید III>II) II) در بین دو گروه اختلاف معنی دار وجود داشت. STE % ، ۷۱ و %۸۴ :I+aVL % ، ۲۶ و %۹۶ :aVL % ، ۷۲ و %۸۶ :I لیدهای در ویژگی و حساسیت ترتیب به .بود %۷۴ و %۸۲ :III>II ینت جه ریگ ی در بیماران مبتلا به انفارکتوس حاد تحتان ی با استفاده از الکتروکاردیوگرافی ۱۲ لیدی استاندارد، پایین افتادگی قطعه ST بیش از ۱میلیمتردر لیدDI، پایین افتادگی قطعه ST بیش از ۲میلیمتردر لیدهای I+aVL و STE III>II می تواند برا ی شناسایی حضور RVMI مفید باشد .
Keywords:
Authors
طوبی کاظمی
دانشیار قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
هما فال سلیمان
دانشیار قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
سارا روزمینا
پزشک عمومی، مشهد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :