سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تعیین دبی غالب در تعدادی از رودخانه های استان خوزستان

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,872

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IREC07_314

Index date: 6 July 2006

تعیین دبی غالب در تعدادی از رودخانه های استان خوزستان abstract

با توجه به اینکه رودخانه ها دامنۀ وسیعی از جریان ها را تجربه می کنند عقیده بر آن است که آنها روی هم رفته در یک دوره بازگشت از سال شکل و ابعادشان را با یک جریان غالب تنظیم می کنند و بطور کلی ابعاد رودخانه ها تابع مقدار دبی خاصی است که به آن دبی غالب گویند . از این رو دبی غالب به جریان دایمی اطلاق می شود که بتواند مانند سیلاب های طبیعی باعث ایجاد رژیم تعادل در رودخانه شود . از طرفی در بسیاری از کارهای مهندسی رودخانه پیش بینی ابعاد هندسی رودخانه بسیار ضروری است بنابراین دانستن مقدار واقعی دبی غالب حائز اهمیت می باشد . برای هر رودخانه سه روش کمی برای تعیین دبی غالب ارائه گردیده است که عبارتند از : -1 دبی مقطع پر [1] - 2 دبی مؤثر [2] - 3 دبی متوسط سیل سالانه با دوره بازگشت 2/33 سال [3] از میان دبی های فوق یکی کنترل کننده ابعاد و رژیم رودخانه می باشد . مقدار دبی مقطع پر با استفاده از مقاطع عرضی رودخانه و رسم نسبت عرض سطح مقطع به عمق w/d در مقابل عمق جریان (d) در دستگاه متعامد و مشخص کردن عمقی که در آن نسبت w/d حداقل باشد بدست می آید سپس عمق مورد نظر را بر روی منحنی دبی - اشل برده و دبی مقطع پر را تعیین می کنیم . برای رسیدن به اهداف این تحقیق آمار دبی روزانه ، دبی رسوب و مقطع عرضی ایستگاه و سایر داده های مورد نیاز از ایستگاه های پای پل واقع بر رودخانه کرخه ، ایستگاه دهملا واقع بر رودخانه زهره ، ایستگاه جوکنک واقع بر رودخانه الله جمع آوری گردید . آنگاه برای هر از این ایستگاه ها منحنی w/d ، در مقابل (d)، منحنی سنجه رسوب و توزیع آماری دبی متوسط سیل سالانه با روش گامبل انجام گردیده و در نهایت برای هریک از این ایستگاه ها مقدار دبی مؤثر، دبی غالب و دبی با دوره بازگشت 2/33 سال محاسبه و با هم مقایسه گردید . نتایج این تحقیق نشان داد که در هر سه ایستگاه پای پل ، دهملا و جوکنک ، جریان غالب و کنترل کننده ابعاد و رژیم رودخانه دبی مقطع پر می باشد . و این به دلیل آن است که دبی مقطع پر در هر سه ایستگاه مورد مطالعه از دبی مؤثر و دبی متوسط سیل سالانه بیشتر و دارای دوره بازگشت کوتاه تری ( حدود یک سال ) است

تعیین دبی غالب در تعدادی از رودخانه های استان خوزستان Keywords:

تعیین دبی غالب در تعدادی از رودخانه های استان خوزستان authors

مهدی قنواتی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران - آب ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

محمود شفاعی بجستان

استاد واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران

هوشنگ حسونی زاده

استاد یار گروه عمران - آب ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
افشین، یدالله (1373). رودخانه های ایران جلد اول.وزارت نیرو.شرکت مهندسین ...
Wolman M.G. and Leopold, L.B.(1957) River floodplanis: some observation on ...
Wolman M.G. and Miller, JP.(1960) Magnitude and frequncy of forces ...
Wolman, MG.(1955) The Natural Channel of Brandywine Creek, Pennsylvania, USGS ...
Inglis, C.C.(1 94 1).Meandering of Rivers.Centeral Board of Irrigation (India) ...
Inglis, C.C.(1 947).Meanders and their bearing On river training. Institution ...
Inglis, C.C.(1949).The behavior and control of rivers and canals.Centreal Waterpower ...
th International Rivers Engineering Conference Shasid Chamran University , 13-15 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تعیین دبی غالب در تعدادی از رودخانه های استان خوزستان" توسط مهدی قنواتی نسب، دانشجوی کارشناسی ارشد عمران - آب ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر؛ محمود شفاعی بجستان، استاد واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران؛ هوشنگ حسونی زاده، استاد یار گروه عمران - آب ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی هفتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله دبی غالب ، دبی مقطع پر ، دبی مؤثر ، دبی رسوب هستند. این مقاله در تاریخ 15 تیر 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3872 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با توجه به اینکه رودخانه ها دامنۀ وسیعی از جریان ها را تجربه می کنند عقیده بر آن است که آنها روی هم رفته در یک دوره بازگشت از سال شکل و ابعادشان را با یک جریان غالب تنظیم می کنند و بطور کلی ابعاد رودخانه ها تابع مقدار دبی خاصی است که به آن دبی غالب گویند . از ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تعیین دبی غالب در تعدادی از رودخانه های استان خوزستان با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.