بررسی روند تجزیه پذیری دانه جو و سویای پرتوتابی شده با سطوح مختلف پرتو گاما و اثر آنها در عملکرد پرواری بره ها
Publish place: Research on Animal Production، Vol: 8، Issue: 15
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 295
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-8-15_008
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400
Abstract:
بهمنظور بررسی اثر سطوح مختلف پرتوتابی گاما بر روند تجزیهپذیری دانه جو و سویا و نیز استفاده آنها در جیره برههای پرواری، این مطالعه در قالب دو آزمایش انجام شد. در آزمایش اول دو سطح پرتوتابی گاما (۵۰ و ۷۵ کیلوگری) روی دانه جو و سویا اعمال و روند تجزیهپذیری آنها در زمانهای مختلف انکوباسیون در شکمبه اندازهگیری شد. دادههای حاصل از آزمایش اول نشان داد که پرتوتابی گاما موجب افزایش بخش تند تجزیه و کند تجزیه ماده خشک دانه جو شد، ولیکن بخش تند تجزیه پروتئین دانه جو را کاهش و بخش کند تجزیه را افزایش داد (۰۵/۰>p). پرتوتابی گاما روی دانه سویا موجب کاهش بخش تند تجزیه پروتئین و ماده خشک دانه سویا و افزایش بخش کند تجزیه پروتئین و ماده خشک دانه سویا شد (۰۵/۰>p). آزمایش دوم به منظور ارزیابی علمکرد برههای پرواری در قالب طرح کاملا تصادفی با ۳ تیمار (جیره غذایی) و ۶ تکرار روی برههای نر نژاد دالاق انجام شد. تیمارهای این مطالعه شامل دانههای جو و سویای پرتوتابی نشده (شاهد)، پرتوتابی شده با دزهای ۵۰ و ۷۵ کیلوگری بودند. نمونهگیری از مدفوع بهمنظور تعیین قابلیت هضم خوراک انجام شد. پس از طی دوره پروار از هر تیمار ۳ بره کشتار و اعضای داخلی آنها به طور جداگانه توزین شد. دادههای حاصل از آزمایش توسط نرمافزار SAS مورد آنالیز قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس در این مطالعه نشان داد پرتوتابی به طور معنیداری وزنگیری در طول دوره پروار را افزایش داد (۰۵/۰>p). پرتوتابی با دز ۷۵ کیلوگری به طور معنیداری باعث بهبود ضریب تبدیل و قابلیت هضم خوراک شد (۰۵/۰>p). با توجه به نتایج بدست آمده در این مطالعه میتوان استفاده از پرتوتابی را برای فرآوری منابع پروتئینی با ارزش به منظورعبوری کردن آنها و نیز بر منابع غلات بهمنظور افزایش بهرهگیری از آنها توصیه نمود.
Keywords:
Barley seeds , Degradation , Feedlot performance , Gamma irradiation , Soybean seeds , پرتوتابی گاما , تجزیه پذیری , عملکرد پرواری , دانه جو و دانه سویا
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :