تحلیل تغییرات تابش فرابنفش در منطقه ی اصفهان
Publish Year: 1393
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 346
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JSAEH-1-2_007
Index date: 9 October 2021
تحلیل تغییرات تابش فرابنفش در منطقه ی اصفهان abstract
برای بررسی تابش فرابنفش و تحلیل زمانی آن در سطح کشور، ایستگاه اصفهان، به لحاظ داشتن اتمسفری همگن، به منزله ی مدلی برای کل کشور انتخاب شد. برای تحلیل زمانی داده ها نیز، دوره ی آماری از سال های ۱۳۸۰ تا۱۳۹۰ تهیه گردید. بررسی داده ها به صورت چهار واحد زمانی متفاوت روزانه، ماهانه، فصلی و سالانه با استفاده از روش های آماری و آزمون من کندال انجام گرفت. نتیجه ی بررسی ها در ایستگاه اصفهان، نشان داد که بیشترین شاخص تابش فرابنفش به مقدار ۵/۱۱ است که معمولا در اواسط تابستان روی داده و کمترین آن به مقدار ۵/۰ در اواسط زمستان اتفاق افتاده است. همچنین، نتایج حاصل از برازش خط روند تغییرات فصلی برای دهه ی اخیر، نشان داد که مقدار تابش در بهار روندی افزایشی داشته و برای دیگر فصل ها این روند کاهشی بوده است. از طرفی نیز، بیشترین تابش آفتاب بین ساعت های ۱۰ صبح تا ۱۶ بعد از ظهر بوده و در بیشتر اوقات سال، شاخص از ۳ بالاتر بوده است. در نتیجه ی این امر، مردم باید اقدامات پیشگیرانه را رعایت کنند تا از صدمات ناشی از آن در امان بمانند.
تحلیل تغییرات تابش فرابنفش در منطقه ی اصفهان Keywords:
Key words: ultraviolet radiation , ozone , Esfahan , Iran , ultraviolet radiation in Iran. , تابش فرابنفش , ازن سنجی , تغییرات زمانی , روش من کندال , مخاطرات آب و هوایی , اصفهان
تحلیل تغییرات تابش فرابنفش در منطقه ی اصفهان authors
منوچهر فرج زاده اصل
دانشگاه تربیت مدرس
یوسف قویدل رحیمی
دانشگاه تربیت مدرس
مهدی اردشیری کلهر
دانشگاه تربیت مدرس
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :