ارزیابی کمی وتعیین اولویتهای معیارهای سلامت ،ایمنی و محیط زیست در پالایشگاههای نفت برمبنای سیستم HSE-MS الگوی OGP (با استفاده از روشهای ANP و DEMATEL)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 148

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-22-8_009

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: سیستم سلامت، ایمنی ومحیط زیست برای حفظ و صیانت از نیروی انسانی متخصص، در کنار کاهش اثرات سوء صنعت بر محیط زیست، در سازمان ها استقرار داده می شود. هر چند این نظام در مطالعات مختلف مورد واکاوی عمیق قرار گرفته است، لیکن ابزارهای کمی برای سنجش آن به خوبی توسعه نیافتند . روش بررسی : در این تحقیق ارزیابی کمی بندها و زیر بندهای سیستم مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست با رویکردی ترکیبی از تکنیک های تصمیم گیری چند شاخصه تحلیل شبکه ای و دی متل اقدام به وزن دهی و تعیین اولویت معیارها و زیر معیارهای سیستم مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد معیار "رهبری" با وزن نرمال شده ۴۵۰/۰ ، معیار "ارزیابی و مدیریت ریسک" با وزن نرمال شده ۲۰۰/۰ ، معیار "طرح ریزی" با وزن نرمال شده ۱۰۱/۰ ، معیار "خط مشی" با وزن نرمال شده ۰۸۳/۰ ، معیار "سازمان" با وزن نرمال شده ۰۷۸/۰ ، معیار "اجرا و پایش" با وزن نرمال شده ۰۵۶/۰ ، معیار "ممیزی و بازنگری" با وزن نرمال شده ۰۳۲/۰ به ترتیب اولویت اول تا هفتم بودند. بحث و نتیجه گیری: تغییر درتعهد مدیریت به امور سلامت، ایمنی و محیط زیست و اصلاح سیستم مدیریت ریسک می تواند عملکرد را بهبود بخشد و با توجه به رتبه بندی آن ها ، می توان مقایسات مناسب تری جهت تخصیص امکانات و بودجه کافی به آن ها اختصاص داد.

Authors

سمیه میرزا

دانش آموخته دکتری مدیریت محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران.

نبی الله منصوری

استاد گروه مدیریت مهندسی محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران. (مسوول مکاتبات)

رضا ارجمندی

دانشیار گروه مدیریت محیط ‎زیست، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران.

رضا عزیزنژاد

استادیار گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :