آشکارسازی و تحلیل روند تغییرات اقلیم (بارش و دما) در محدوده ساری
Publish place: Environmental Science and Technology، Vol: 22، Issue: 7
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 227
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESTJ-22-7_013
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400
Abstract:
چکیدهزمینه و هدف: با توجه به تاثیری که تغییر اقلیم بر کره زمین دارد ودر حال حاضر به عنوان یکی از مهم ترین چالش های فراروی جامعهجهانی مطرح بوده، تلاش در جهت شناخت هر چه بیشتر رخدادهای تغییر اقلیم، امری مسلم است. هدف این پژوهش آشکارسازی وتحلیل روند تغییرات اقلیم بویژه عناصر اقلیمی بارش و دما در محدوده شهرستان ساری در استان مازندران می باشد.روش بررسی: روش مطالعه این پژوهش، تحلیل روند آماری عوامل اقلیمی بارش و دما در ۴ ایستگاه )ساری، آمل، قراخیل و بابلسر( در۰۲۷۱ ( با استفاده از آزمون نا پارامتریک من کندال و نرم افزار آشکارساز تغییرات اقلیمی سازمان - - بازه زمانی ۰۲ و ۰۲ ساله ) ۷۸۹۱هواشناسی کشور بوده است. همچنین برای مشخص نمودن دقیق تر مکان تغییرات اقلیمی، از روش زمین آمار در نرم افزار Arc GISاستفاده شد.یافتهها: بررسی های آزمون من کندال مشخص نمود که ۰ ایستگاه )قراخیل، بابلسر و ساری( از کل ایستگاه های موردمطالعه در بازه -زمانی ۰۲ ساله با U+ ۷/۱۷ ( دارای روند جهشی معنادار ازنظر افزایش دما بوده ولی ازنظر بارش، روند معناداری را نشان ،۰/۹۲ ،۰/۹۱(نمی دهد. همچنین نرم افزار آشکارساز تغییرات اقلیمی بر این نکته تاکید می کند که روند افزایش دما در این ایستگاه ها محسوس بوده وهمین امر باعث تغییرات اقلیمی در این محدوده شده است. آزمون زمین آمار نیز مشخص نمود که بیشتر تغییرات اقلیمی در حوزه شهرساری رخ داده و از حالت دمایی ملایم به حالت خشک تغییر وضعیت داده است.بحث و نتیجهگیری: منطقه موردمطالعه دچار تغییرات اقلیمی شدیدی شده است و این تغییرات اقلیمی به صورت مستقیم بر بیلان آبیمنطقه، افزایش نیاز آبی، کاهش رطوبت خاک، تراکم پوشش گیاهی، ظرفیت مراتع و محصولات کشاورزی اثر می گذارد و با توجه به این کهمنابع آب زیرزمینی مهم ترین منبع تامین کننده ی آب موردنیاز بخش های مختلف در منطقه می باشند، افت سطح ایستابی و کاهش کیفیتمنابع آب زیرزمینی را نیز در پی دارد. ضمن این که چنین شرایطی به معنای کاهش فراوانی بارش، افزایش بارش های سیلابی، فرسایشخاک و منابع طبیعی می باشد.
Keywords:
Authors
سعید کامیابی
دانشیار گروه جغرافیا، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان و دانشیار مرکز تحقیقات گردشگری(دامنه جنوبی البرز مرکزی)، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران. (مسوول مکاتبات)
کمیل عبدی
دانش آموخته دکتری گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :