کاربرد هم زمان گزینش های دوگانه ی دوحدی و یک ونیم حدی در ارزش گذاری پارک جنگلی سی سنگان
Publish place: Environmental Science and Technology، Vol: 22، Issue: 2
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 233
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESTJ-22-2_014
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400
Abstract:
زمینه و هدف: ارزشگذاری کالاهای عمومی در دهه ی اخیر به صورت قابل ملاحظه ای مورد توجه قرار گرفته است. امروزه کشورهایی که بیش تر به توسعه ی اقتصادی خود می اندیشند به صنعت گردشگری به عنوان یک ضرورت می نگرند و از آنجا که طبیعت گردی یا اکوتوریسم از شاخه های مهم گردشگری است از این روی به آن توجه جدی می نمایند. هدف از این مطالعه، بررسی کاربرد هم زمان دو نوع گزینش دوگانه ی دوحدی (DBDC) و یکونیم حدی (OOHB) در تعیین ارزش تفرجی پارک جنگلی سیسنگان به روش ارزش گذاری مشروط در سال ۱۳۹۲ است. روش بررسی: برای این کار، با توجه به ادبیات نظری هر یک از گزینشها، پرسش نامهای برای هر یک از گزینشها تهیه و اطلاعات مورد نیاز گردآوری شد. سپس با استفاده از الگوی لاجیت و روش حداکثر درست نمایی، پارامترهای موثر بر ارزش تفرجی پارک مورد مطالعه تعیین و ارزش تفرجی برآورد شد. یافتهها: بر اساس یافتههای تحقیق، تعداد دفعات بازدید سالیانه، اخلاق گرا یا پیامدگرا بودن و درآمد ماهیانهی خانوار پاسخ گو از متغیرهایی است که در هر دو نوع گزینش، تاثیر معنیداری بر پذیرش مبلغ پیشنهادی به بازدیدکنندگان برای تفرج در این پارک است. تمایل به پرداخت انتظاری در گزینش دوگانهی دوحدی به طور نسبی ۲/۱۲ درصد بیش تر از میزان مشابه آن در گزینش یکونیم حدی است. بر اساس نتایج، ارزش تفرجی پارک جنگلی سی سنگان با استفاده از گزینش دوگانهی دوحدی و یکونیم حدی به ترتیب ۱۴۹۴۹ و ۱۱۳۲۴ میلیون ریال در سال ۱۳۹۲ برآورد می شود. بحث و نتیجه گیری: هر چند که نمیتوان نتایج این تحقیق را به عنوان یک قانون کلی بیان کرد، اما میتوان گفت که بر اساس اطلاعات جمعآوری شده توسط گزینشهای DBDC و OOHB در نمونههای مورد مطالعه، الگویی که توسط گزینش OOHB برآورد شده است به لحاظ شاخصهای خوبی برازش بهتر بوده و ارزش تفرجی پارک را تعدیلشدهتر از الگویی برآورد کرده که از گزینش DBDC استفاده شده است.
Keywords:
ارزش گذاری مشروط , پارک جنگلی سی سنگان , گزینش دوگانه ی دوحدی (DBDC) , گزینش دوگانه ی یک ونیم حدی (OOHB)
Authors
کمال عطایی سلوط
استادیار اقتصاد کشاورزی، دانشکده مهندسی زراعی، پژوهشکده فناوری های زیستی گیاهان دارویی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران. (مسوول مکاتبات)
احمدعلی کیخا
دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه زابل، زابل، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :