سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شهر اسلامی نمونه بارز شهر پایدار

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,071

This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCIAU01_033

Index date: 23 December 2011

شهر اسلامی نمونه بارز شهر پایدار abstract

شهرنشینی در ایران، با ورود اسلام وارد مرحله جدیدی شد بطوریکه شالوده زندگی شهری شکلگرفته در زمان ساسانیان، دگرگونی یافت و در راستای قوانین اسلامی در ابعاد مختلف اجتماعی واقتصادی، جوامع شهری دچار تحولات اساسی و نیز استقرار مساجد در بافت شهرها، به تغییراتکالبدی آنها منجر گردید. به تدریج با حاکمیت اسلام در ایران، زمینه های رشد سریع شهرها و ایجادشهرهای جدید با شکلی دگرگون و فرهنگی نوین فراهم گردید. در پی این تحولات و مطابق باایدئولوژی جامع دین اسلام و مبانی فلسفی آن، مفهوم شهر و شهرسازی اسلامی به عنوان یک مقولهجدید در شهرسازی در سطح جهان و بویژه در کشورهای اسلامی مطرح شد که بطور ملموسی در امورنظریه توسعه » کالبدی ساخت و طراحی شهرها نمود پیدا کرده است. از سوی دیگر با مطرح شدندر اواخر قرن بیستم و در پی آن شهرهای پایدار، مباحث مربوط به رابطه میان انسان، محیط « پایدارزیست و توسعه، به طور جدی در معماری و شهرسازی برای ایجاد تعادل میان سطوح متنوع زیستی بادرک از محیط آغاز شده است. هدف این مقاله، آن است که با معرفی و مقایسه شاخص های توسعه شهری پایدار با شهرسازیپاسخ دهد «؟ آیا شهر اسلامی نمونه ای بارز از شهر پایدار می باشد یا نه » اسلامی در ایران، به این ادعا که و در این راستا، ابتدا به بیان مفاهیم و اصول کلی توسعه پایدار، تبیین چارچوب نظری شهر پایدار ومفاهیم شهر اسلامی خواهیم پرداخت. روش تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی و مبتنی بر داده ها و منابعکتابخانه ای می باشد. نتایج تحقیق نشان می دهد که شهر اسلامی با بهره جستن از اصول و ارزشهایخاص اسلامی، توانسته است شاخص هایی را که امروزه در شهرهای پایدار مورد توجه قرار دارند رارعایت نموده و به عنوان نمونه ای از شهر پایدار مطرح شود.

شهر اسلامی نمونه بارز شهر پایدار authors

محمد مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری - دانشگاه هنر تهران

علیرضا کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری- دانشگاه هنر تهران

سالار پژمان فر

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای - دانشگاه هنر تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- ابراهیمی، محمد حسن ؛ «مدخل بحث درباره شهرهای اسلامی» ...
- بهرام سلطانی، کامبیز، «کولوژی شهری از دیدگاه محیط زیست»، ...
- پرتوی، پروین؛ «اصول و مفاهیم توسعه شهری پایدار از ...
- ژیرارده، هربرت؛ «چگونه شهری پادار بایم..»، ترجمه فریبا قرائی، ...
- صدر، ابوالقاسم؛ «اصول شهرسازی و محاسبات مربوط به آن»، ...
- عابدین درکوش، سعید؛ «درآمدی بر اقتصاد شهری»، تهران: مرکز ...
- عبداللهی، مجید ؛ «مدیریت بحران در نواحی شهری»، تهران: ...
- یوسفی، احمدعلی ؛ «ماهیت و ساختار اقتصاد اسلامی»، تهران، ...
_ UNESCO, "Educating for a Sustainable Future", Thessaloniki: UNE SCO/The ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شهر اسلامی نمونه بارز شهر پایدار" توسط محمد مرادی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری - دانشگاه هنر تهران؛ علیرضا کریمی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری- دانشگاه هنر تهران؛ سالار پژمان فر، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای - دانشگاه هنر تهران نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شهر اسلامی، توسعه پایدار، شهر پایدار، شاخص های پایداری، شهر اسلامی پایدار هستند. این مقاله در تاریخ 2 دی 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4071 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که شهرنشینی در ایران، با ورود اسلام وارد مرحله جدیدی شد بطوریکه شالوده زندگی شهری شکلگرفته در زمان ساسانیان، دگرگونی یافت و در راستای قوانین اسلامی در ابعاد مختلف اجتماعی واقتصادی، جوامع شهری دچار تحولات اساسی و نیز استقرار مساجد در بافت شهرها، به تغییراتکالبدی آنها منجر گردید. به تدریج با حاکمیت اسلام در ایران، زمینه های رشد سریع شهرها و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شهر اسلامی نمونه بارز شهر پایدار با 20 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.