ارزیابی ریسک ایمنی، بهداشت و محیط زیست بخش صنعت شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی با استفاده از روش Delphi و مدل تلفیقی FMEA&TOPSIS

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 177

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-20-1_012

تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: فعالیت­های صنعتی و توسعه­ای بخشی از تلاش انسان برای رسیدن به رفاه بیش­تر است اما در اثر این تغییرات و گسترش این نوع فعالیت­ها مخاطرات خاصی که ناشی از تغییر در نظام رایج طبیعت است نیز می­شود. کارکنان شاغل در بخش صنعت این شرکت در سطوح مختلف، با توجه به فعالیت­هایی که انجام می­شود، در معرض خطرهای ایمنی و بهداشتی قرار می­گیرند. تحقیق حاضر به منظور شناسایی جنبه­ها و ریسک­های بارز ایمنی، بهداشت و محیط­زیستی در بخش صنعت کشت و صنعت سلمان فارسی در سال ۱۳۹۳ انجام پذیرفت. روش بررسی: در این مطالعه از روش­های Delphi، FMEA و مدل تلفیقی FMEA&TOPSIS استفاده گردید. یافته­ها: بر اساس روش دلفی از ۵۷ جنبه و ریسک شناسایی شده مربوط به فعالیت­های این صنعت، ۱۳ مورد آن­ها بارز تشخیص داده شد. ریسک تماس با سر و صدا با کد شناسایی ۱R بالاترین و حمل قطعات سنگین با کد شناسایی ۴۴R پایین­ترین نمره را به­خود اختصاص دادند. در ادامه به کمک روش FMEA، ۵۷ جنبه و ریسک شناسایی و تعداد ۲۱ مورد از آن­ها غیرقابل تحمل و بارز شناخته شدند، که به عنوان داده­های ورودی مدل تلفیقی FMEA&TOPSIS جهت وزن­دهی و رتبه­بندی استفاده گردیدند. جنبه محیط­زیستی ورود فاضلاب به محیط زیست با کد شناسایی ۵۷R بالاترین و دررفتن سبد سانتریفیوژ با کد ۱۸R پایین­ترین اولویت را در این روش به­خود اختصاص دادند. بحث و نتیجه­گیری: استقرار سیستم­های مدیریت یکپارچه و پیاده­سازی شایسته آن­ها می­تواند به عنوان پیشنهاد عملی تاثیر­گذار بر حذف و یا کاهش جنبه­ها و ریسک­های موجود در بخش صنعت شرکت کشت و صنعت سلمان فارسی باشد.

Keywords:

ارزیابی ریسک , Delphi , FMEA , مدل تلفیقی FMEA&TOPSIS , کشت و صنعت سلمان فارسی

Authors

حسین حبیبی نیا

گروه مدیریت محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.

سولماز دشتی

استادیار گروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Jozi, S.A., Atabi, F., Honarmand, H., ۲۰۱۴. Management of the ...
  • Kazemnejad, M., ۲۰۱۰. Relative Advantage and Supportive Indices of Cultivation ...
  • Kurt, L., Ozilgen, S., ۲۰۱۳. Failure mode and effect analysis ...
  • Jozi, A., Saffarian, SH., Shafiee, M., ۲۰۱۲. Environmental Risk Assessment ...
  • Dunhum, R., ۱۹۹۸. The Delphi technique: A user guide. Madison, ...
  • Jozi, A., Salati, P., ۲۰۱۰. Analysis of environmental risks of ...
  • نمایش کامل مراجع