برنامه ریزی راهبردی مدیریت پسماند شهر زاهدان به روش SWOT

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 152

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-18-3_012

تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: امروزه با پیشرفت علوم و فن­آوری، تولید و مدیریت مواد زاید جامد بسیار دگرگون شده است. با توجه به این­که در عصر حاضر مدیریت راهبردی گامی موثر در جهت رسیدن به موفقیت سازمان و نیز تحقق اهداف سازمانی در برنامه­های بلند مدت است، لذا در این پژوهش برنامه­ریزی راهبردی مدیریت پسماند شهر زاهدان ارایه شده است. روش بررسی: به منظور ارایه برنامه راهبردی مدیریت پسماندهای شهر زاهدان از روش SWOT[۱]وتکمیل جدول برنامه­ریزی راهبردی کمی موسوم بهQSPM [۲] استفاده شده است. همچنین از نظرات کارشناسی خبرگان نیز بهره گرفته شده است. یافته­ها: یافته­های پژوهش نشان می­دهد، مهم­ترین راهبرد با بالاترین امتیاز جهت تحقق اهداف سازمان و دستیابی به توسعه پایدار در شهر زاهدان، همکاری و حمایت دولت جهت تخصیص اعتبارات لازم می­باشد. مهیا کردن موقعیت جهت جذب و مشارکت بخش­های خصوصی، ضرورت آموزش و فرهنگ­سازی عمومی، تدوین رویه­های تولید و بخش­های نرم­افزاری و عدم اجرای قوانین و مقررات مدیریت پسماند، سایر راهبردهای موثر در بهبود مدیریت پسماند شهر زاهدان می­باشد. بحث و نتیجه­گیری: اولویت­های راهبردی به­دست آمده در این تحقیق می­تواند در مسیر توسعه پایدار، گامی اصولی جهت تحقق اهداف محیط زیستی مدیریت پسماند شهر زاهدان به­شمار رود. از سوی دیگر، شهرداری­ها و سازمان­های محلی می­توانند سیاست­های لازم را جهت تقویت ابتکارها و ابداع­های محلی سازمان­دهی و اجرا نمایند. همچنین خانواده­ها، صنایع و مشاغل، اداره­ها و ارایه کنندگان خدمات در زمینه پسماند، ملزم به اجرای سیستم مدیریت پسماند شهری هستند. [۱]- Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats (SWOT) [۲]- Quantitative Strategic Planning Matrix (QSPM)

Authors

حمیدرضا رخشانی نسب

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده جغرافیا و برنامه ریزی محیطی، دانشگاه سیستان و بلوچستان (مسوول مکاتبات)

خدیجه صفری

کارشناس ارشد مدیریت محیط زیست

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :