پیش بینی وضعیت آلودگی صوتی در زیرگذرهای حیات وحش در حال احداث در پارک ملی خجیر
Publish place: Environmental Science and Technology، Vol: 15، Issue: 3
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 211
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESTJ-15-3_002
تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1400
Abstract:
با افزایش سیستمهای حمل و نقل لزوم فعالیتهای مرتبط با جاده سازی در مناطق مختلف با توسعه روزافزونی مواجه است. بدنبال فعالیتهای مرتبط با راه سازی مشکلاتی چون آلودگی صوتی در مناطق مختلف از موارد قابل بررسی است. تاثیر منفی آلودگی صوتی هنگامی آشکار میگردد که گونههای تهدید شده در منطقه وجود داشته باشد و این آلودگی سبب کاهش جمعیت این گونهها گردد. با احداث جاده اصلاحی پارچین- پاسداران در پارک ملی خجیر تعبیه زیرگذرهایی حیات وحش به منظور کاهش تلفات جادهای، امری ضروری است. لذا هدف از این تحقیق برآورد تراز معادل صوت در زیرگذرهای حیات وحش درحال احداث در پارک ملی خجیر بمنظور کاهش اثرات سوء این آلودگی بر گونههای حیات وحش است. با مشاهده مستقیم و تکمیل پرسشنامه، ۳ روز پرتردد هفته در پارک ملی خجیر انتخاب و اندازه گیری تراز معادل صوتی توسط دستگاه تراز سنج صوتیCastle ۴۴۰ در ۸ آبراهه انجام شد. در هر آبراهه ۲ ایستگاه برای سنجش تراز معادل صوت درنظرگرفته شد. طول بازه زمانی اندازهگیری برای هر ۸ آبراهه ۴ ساعت بوده است. متغیرهای اندازهگیری شده در این پژوهش شامل تراز معادل صوت ۳۰ دقیقهای، مقدار بیشینه و کمینه تراز صوت و در نهایت اندازه ارتفاع و عرض دهانه و میانه هر آبراهه میباشد. نتایج به دست آمده نشان داده است که با استفاده از معادلات خطی رگرسیون ساده بین اندازه سطح مقطع (ارتفاع×عرض) آبراهههای فعلی و تراز معادل صوت در آن ها نتایج حاصل رگرسیون خطی منفی نوع اول برازش شده است. با توجه به اندازه فعلی آبراههها (۲/۴مترمربع) و اندازه استاندارد در نظر گرفته شده برای زیرگذرهای آتی حیات وحش(۳۵ مترمربع) که در جاده پارچین- پاسداران احداث خواهد شد ، زیرگذرهای آتی دچار مشکل آلودگی صوتی نخواهد بود و نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد که نیاز به تعبیه عایقهای صوتی چندان حایز اهمیت نمیباشد.
Keywords:
Authors
مینو مشتاقی
دانشجوی دکترای تخصصی محیط زیست، دانشکده محیط زیست و انرژی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران (مسئول مکاتبات).
محمد کابلی
هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، پردیس کرج دانشگاه تهران.
محمود کرمی
هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، پردیس کرج دانشگاه تهران.
زهره کسمایی
کارشناس ارشد آلودگی هوا و صوت، سازمان محیط زیست، تهران، ایران
زهرا سماعی
کارشناس ارشد آلودگی هوا و صوت، سازمان محیط زیست، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :