تاثیر زمانهای مختلف شخم دوم بر عملکرد و کنترل علف های هرز برنج در خوزستان
Publish place: 05th National Conference on New Ideas in Agriculture
Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 733
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIDEA05_566
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390
Abstract:
مبارزه با عل فهای هرز برنج بخش عمد های از هزینه تولید را به خود اختصاص م یدهد به طوری که کنترل آ نها از طریق وجین دستی درحدود 20 درصد است. استفاده از روش های غیر شیمیایی مبارزه با علف های هرز نقش مهمی در کنترل آنها به ویژه در کاهش مصرف علف کش دارد. تهیه زمین مطلوب از جمله رعایت زمان شخم دوم (پادلینگ Pudding ) سبب کاهش اثر فیتوتوکسین های تولید شده در حینتجزیه مواد آلی گردیده و در نتیجه مانع از جوان هزنی بذور عل فهای هرز و رشد گیاهچ ههای آن ها می شود. به منظور بررسی اثر زمان شخم دوم در کنترل علف های هرز برنج ، طرحی در قالب بلوک های کامل تصادفی با استفاده از رقم محلی غالب منطقه (رقم شماره سه) با سه تیمار شامل شخم دوم یک ماه مانده به نشاکاری ، شخم دوم پانزده روز مانده به نشاکاری و شخم دوم یک روز مانده به نشاکاری در چهار تکرار در شهرستان بهبهان اجرا درآمد. اثر این تیماریها بر جمعیت عل فهای هرز مهم شامل سورروف ( Echinochola cros galli ) سل واش ( Monochoria Vaginalis ) قاشق واش ( Plantago aquatica- Alisma ) و اویار سلام ( Cyperus difformis ) و عملکرد برنج ارزیابی شد.نتایج بررسی ها نشان داد کم ترین جمعیت سوروف که علف هرز غالب منطقه است ، با انجام شخم دوم در یک ماه قبل از نشاکاری که در مقایسه با کاربرد تیمارهای پانزده و یک روز به ترتیب 16 و 34 درصد کاهش داشت. این مقایسه از نظر افزایش عملکرد ، با شخم دوم یک ماه قبل از نشاکاری نسبت به 15 و یک روز به ترتیب پنج و سیزده درصد به دست آمد. در نهایت توصیه می شود حداقل پانزده روز فاصله بین شخم دوم و نشاکاری رعایت گردد
Keywords:
Authors
بابک دیده بان
کارشناس ارشد زراعت
علیرضا عبادی پور
کارشناس ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :