تاثیر ۱۲ هفته تمرین منتخب یوگا بر گلوکز ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و نیم رخ لیپیدی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲
Publish place: Sport and Exercise Physiology، Vol: 7، Issue: 2
Publish Year: 1393
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 210
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_OEPPA-7-2_008
Index date: 30 October 2021
تاثیر ۱۲ هفته تمرین منتخب یوگا بر گلوکز ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و نیم رخ لیپیدی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ abstract
هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر ۱۲ هفته تمرینات منتخب یوگا بر گلوکز ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و نیمرخ لیپیدی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ بود. روششناسی: سی زن مبتلا به دیابت نوع ۲ با میانگین سن (۳/۳±۸/۴۶ سال)، BMI (۰/۵±۶/۲۹ کیلوگرم بر متر مربع) و با ۶/۲±۴/۶ سال سابقه بیماری بر اساس معیارهای مشخص در پژوهش انتخاب شدند و در گروه های تمرین یوگا (۱۵ نفر) و کنترل (۱۲ نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرین گروه تجربی مدت ۱۲ هفته هر هفته سه جلسه و هر جلسه ۹۰ دقیقه به طول انجامید. سطوح گلوکز ناشتا (FBS)، هموگلوبین گلیکوزیله (HbA۱c)، تریگلیسرید (TG)، لیپوپروتئین با چگالی زیاد (HDL-C)، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL-C)، لیپوپروتئین با چگالی بسیار کم (VLDL) و کلسترول تام آزمودنیها ۴۸ ساعت قبل از شروع تمرین و ۴۸ ساعت بعد از اتمام دوره تمرین اندازهگیری شد. یافتهها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که ۱۲ هفته تمرین یوگا موجب کاهش معنیداری در غلظت گلوکز ناشتا (۰۰۰/۰p=)، هموگلوبین گلیکوزیله (۰۳۴/۰p=)، LDL (۰۰۹/۰p=)، VLDL (۰۲۷/۰p=) و افزایش معنیداری در غلظت HDL (۰۰۳/۰p=) در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ شد. نتیجهگیری: ۱۲ هفته تمرین یوگا موجب بهبود در سطوح گلوکز، هموگلوبین گلیکوزیله و HDL، LDL و VLDL خون میشود و احتمالا برای تاثیر بیشتر بر تری گلیسرید و کلسترول تام باید مدت دورهی تمرین در این بیماران بیشتر شود.
تاثیر ۱۲ هفته تمرین منتخب یوگا بر گلوکز ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و نیم رخ لیپیدی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ Keywords:
تاثیر ۱۲ هفته تمرین منتخب یوگا بر گلوکز ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله و نیم رخ لیپیدی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ authors
طیبه نظری گیلان نژاد
دانشگاه سمنان
محسن ابراهیمی
دانشگاه سمنان
روح الله حق شناس
دانشگاه سمنان
تهمینه سعیدی ضیابری
دانشگاه سمنان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :