تاثیر سطوح مختلف گیاه دارویی خار مریم (Silybum Marianum) و آنتی بیوتیک کوتریموکسازول بر متابولیت های خونی مرغان گوشتی سویه راس
Publish place: Journal of Animal Environment، Vol: 10، Issue: 1
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 454
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-10-1_011
تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1400
Abstract:
گیاه خار مریم ازجمله گیاهان دارویی مفید است که عصاره آن خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و محافظ کبد است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر سطوح مختلف گیاه دارویی خار مریم و آنتی بیوتیک کوتریموکسازول بر متابولیت های خونی مرغان گوشتی سویه راس می باشد. در این آزمایش خارمریم در سه سطح صفر، ۰/۳ و ۳ درصد و آنتی بیوتیک کوتریموکسازول در دو سطح صفر و ۲ گرم بر کیلوگرم با ۳ تکرار درنظر گرفته شد. در سن ۴۲ روزگی متابولیت های خونی اندازه گیری شدند. متابولیت ها عبارت از مقدار گلوکز، کلسترول، زمان پروترومبین (PT)، اسید اوریک، کراتینین و بیلی روبین بود. اطلاعات حاصل از اندازه گیری متابولیت ها با روش مدل خطی کلی (GLM) و نرم افزار آماری SAS تجزیه و تحلیل شدند. اثر آنتی بیوتیک کوتریموکسازول بر گلوکز خون معنی دار شد (۰/۰۵>P). اثر سطوح مختلف خار مریم بر کلسترول خون مرغان مورد آزمایش معنی دار شد (۰/۰۵>P). اثر آنتی بیوتیک کوتریموکسازول بر کلسترول خون بسیار معنی دار شد (۰/۰۱>P). اثر سطوح مختلف خار مریم بر اسید اوریک و کراتینین خون مرغان مورد آزمایش معنی دار شد (۰/۰۵>P). اثر سطوح مختلف خار مریم بر بیلی روبین خون بسیار معنی دار شد (۰/۰۱>P). اختلاف بین میانگین سطوح مختلف خار مریم و آنتی بیوتیک کوتریموکسازول برای زمان پروترومبین (PT) معنی دار شد (۰/۰۵>P). استفاده از سطوح مختلف خار مریم سبب کاهش مشکلات کبدی شده است، زیرا مقادیر آنزیم های کبدی ترشح شده در خون کاهش یافته است. سطح ۳ درصد خار مریم بیش ترین اثر حفاظتی را در کبد دارد.
Keywords:
Authors
شهاب الدین قره ویسی
گروه علوم دامی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی قائم شهر، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :