ارزیابی ایمنی زایی واکسن دوگانه استرپتوکوکوزیس/لاکتوکوکوزیس در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
Publish place: Journal of Animal Environment، Vol: 9، Issue: 4
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 275
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-9-4_027
تاریخ نمایه سازی: 17 آبان 1400
Abstract:
در این پژوهش ایمنی زایی واکسن دوگانه استرپتوکوکوس/لاکتوکوزیس در ماهی قزل آلای رنگین کمان ارزیابی شد. تعداد ۲۴۰ قطعه ماهی قزل آلا با متوسط وزن ۱±۳۰ گرم به دو گروه، هر گروه در سه تکرار تقسیم شدند. ماهی ها در تیمار واکسینه در ابتدا به روش داخل صفاقی با واکسن غیرفعال شده با فرمالین ایمن شدند و ۳۰ روز بعد واکسن یادآور بهروش غوطه وری انجام شد. گروه شاهد کاملا مشابه تیمار شاهد با سرم فیزیولوژی تیمار شد. در روزهای ۰، ۱۵، ۳۰، ۴۵ و ۶۰ روز بعد از تزریق اولیه نمونه های خون و کلیه قدامی از ماهی ها تهیه و شاخص های خون شناسی (هماتوکریت، هموگلوبین و شمارش تام گلبول های سفید و قرمز خون) و برخی شاخص های ایمنی شامل: فعالیت لایزوزیم سرم، فعالیت کمپلمان و قدرت باکتری کشی سرم و قدرت بیگانه خواری لکوسیت های کلیه قدامی بررسی گردید. نتایج نشان داد که در بین شاخص های خونی هرچند تعداد گلبول های سفید خونی در تیمار ایمن شده افزایش معنی داری داشت (۰/۰۵>p) ولی سایر شاخص های خونی تحت تاثیر واکسیناسیون قرار نگرفت (۰/۰۵
p). لذا می توان نتیجه گرفت واکسیناسیون ماهی قزل آلا با واکسن دوگانه استرپتوکوکوزیس/لاکتوکوکوزیس به روش تزریقی و غوطه وری ایمنی زایی مناسبی داشته و برای واکسیناسیون ماهی قزل آلا مناسب می باشد.
Keywords:
Authors
اسعماعیل کرمی
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
مجتبی علیشاهی
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
محمد رضا تابنده
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
مسعود قربانپور
گروه پاتوبیولوژی ، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
تکاور محمدیان
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :