بررسی شیمی رسوبات پیرامون قفس های پرورش ماهی در منطقه جنوبی دریای خزر (منطقه نوشهر)
Publish place: Iranian Scientific Fisheries Journal، Vol: 29، Issue: 2
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 318
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISFJ-29-2_002
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400
Abstract:
استقرار قفس آبزی پروری در مکان مناسب با حداقل اثرات نامطلوب براکوسیستم همراه خواهد بود. لذا، در پایش پرورش ماهی در قفس، کیفیت رسوب بسیار با اهمیت می باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی برخی پارامترهای شیمی رسوبات پیرامون قفس های پرورش ماهی در حوزه جنوبی دریای خزر (منطقه نوشهر) می باشد. نمونه برداری در چهار مرحله از دوره پرورش طی سال ۹۷-۱۳۹۶، در ایستگاه های سایه قفس، فاصله ۲۰۰ متر و ۱۰۰۰ متر از قفس ها در چهار جهت جغرافیایی انجام پذیرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که تغییرات فرم های مختلف فسفر از قبیل فسفر جذب سطحی (Loosely-P)، فسفر متصل به آهن (Fe-P)، فسفر متصل به آلومینیم (Al-P)، فسفر قابل دسترس (Bioava.-P)، فسفر متصل به کلسیم (Ca-P)، فسفر معدنی(TIP)، فسفر باقیمانده (Res.-P) و فسفر کل (TP) بترتیب برابر ۸/۱۳-۲/۱، ۱۱۴-۲۲، ۱۲۱-۱۲، ۲۱۱-۳۷، ۲۱۷۰-۶۱، ۲۲۲۳-۱۵۰، ۹۳۷-۰ و ۲۲۸۳-۲۰۳ میکروگرم برگرم وزن خشک بوده است. غلظت اشکال مختلف فسفر در رسوبات بترتیب Ca-P> Res.-P >Fe-P>Al-P>Loosely-P ثبت گردید. همچنین تغییرات میزان pH، پتانسیل اکسیداسیون و احیاء (Eh) و درصدکربن آلی (TOC%) بترتیب برابر۶۰/۸-۰۵/۸ ، (۸۳-)- (۶۷-) و ۸۷/۷-۳۶/۱ درصد بوده است. این مطالعه نشان داد که در جذب و رهاسازی فسفر جذب سطحی، فسفر متصل به آهن (Fe-P) و فسفر متصل به آلومینیم (Al-P) بترتیب عامل دما، پتانسیل اکسیداسیون احیاء و pH نقش بارزی ایفاء کردند. با مقایسه کربن آلی کل (۶۰/۲-۹۷/۱ درصد) با حد آستانه ای مجاز مشخص گردید که رسوبات منطقه نوشهر در گروه اثرات متوسط آلودگی قرار داشت.
Keywords:
Environmental parameters , Surface sediments , Fish cage culture , Caspian Sea , Nowshahr region , پارامترهای محیطی , رسوبات سطحی , پرورش ماهی در قفس , دریای خزر , منطقه نوشهر
Authors
حسن نصراله زاده ساروی
Caspian Sea Ecology Research Center
ولی الله محمدزاده
Mazandaran Fisheries Administration
عسگر منعمی
Mazandaran Fisheries Administration
فریبا واحدی
Caspian Sea Ecology Research Center
محمد علی افرایی بندپی
Caspian Sea Ecology Research Center
مهدیه بالویی
Caspian Sea Ecology Research Center
آسیه مخلوق
Caspian Sea Ecology Research Center
عبداله نصراله تبار
Caspian Sea Ecology Research Center
احد احمدنژاد
Caspian Sea Ecology Research Center
غلارضا دریانبرد
Caspian Sea Ecology Research Center
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :