بررسی اثرات بیهوش کننده اسانس زیره (Cuminum cyminum) و ۲-فنوکسی اتانول در ماهی گورخری (Danio rario)
Publish place: Journal of Ornamental Aquatics، Vol: 7، Issue: 1
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 271
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_ORAQ-7-1_003
Index date: 15 November 2021
بررسی اثرات بیهوش کننده اسانس زیره (Cuminum cyminum) و ۲-فنوکسی اتانول در ماهی گورخری (Danio rario) abstract
در این پژوهش اثرات بیهوش کننده غلظتهای مختلف دو داروی بیهوشی اسانس زیره (Cuminum cyminum) و ۲-فنوکسی اتانول در ماهی گورهخری (Danio rario) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور ماهیان (با میانگین وزن ۲/۰±۳/۱ گرم) به شیوه غوطهوری و با غلظتهای مختلف اسانس زیره (۱۲/۰، ۱۶/۰، ۲۰/۰، ۲۴/۰، ۳۲/۰ و ۴۰/۰ میلیلیتر در لیتر) و ۲-فنوکسی اتانول (۳۵/۰، ۴۰/۰، ۴۵/۰، ۵۰/۰، ۵۵/۰ و ۶۰/۰ میلیلیتر در لیتر) بیهوش شدند. پس از القا بیهوشی و زیست سنجی، ماهیان برای احیا به آکواریومی حاوی آب فاقد ماده بیهوشی منتقل شدند. حداقل غلظت بیهوش کننده (مطابق با معیاری که در آن زمان القا بیهوشی کمتر از ۱۸۰ ثانیه و زمان احیا کمتر از ۳۶۰ ثانیه باشد) برای اسانس زیره ۲۴/۰ میلیلیتر در لیتر (با زمان ااقا بیهوشی: ۳/۵۵±۶/۱۵۷ ثانیه و زمان احیا کامل: ۲/۱۴±۳/۱۳۳ ثانیه) و برای ۲-فنوکسی اتانول ۳۵/۰ میلیلیتر در لیتر (با زمان ااقا بیهوشی: ۶/۲۳±۶/۱۲۶ ثانیه و زمان احیا کامل: ۵/۳۱±۶/۱۲۴ ثانیه) تعیین شد. بین غلظت داروهای بیهوشی (اسانس زیره و ۲-فنوکسی اتانول) و زمان مورد نیاز برای القا بیهوشی رابطه عکس مشاهده شد. نتایج این بررسی نشان داد اسانس زیره از پتانسیل مطلوبی برای معرفی به عنوان یک داروی بیهوشی برخوردار است و غلظتهای مختلف آن (۲۴/۰ تا ۴۰/۰ میلیلیتر در لیتر) برای بیهوش کننده ماهی گورهخری مناسب تشخیص داده شد.
بررسی اثرات بیهوش کننده اسانس زیره (Cuminum cyminum) و ۲-فنوکسی اتانول در ماهی گورخری (Danio rario) Keywords:
Zebrafish , Anesthesia , Cuminum cyminum essential oils , ۲-phenoxyethanol. , ماهی گور خری , بیهوشی , اسانس زیره , ۲-فنوکسی اتانول.
بررسی اثرات بیهوش کننده اسانس زیره (Cuminum cyminum) و ۲-فنوکسی اتانول در ماهی گورخری (Danio rario) authors
علی خسروانی زاده
Hamoun International Wetland Research Institute, University of Zabol
عبدالعلی راهداری
Hamoun International Wetland Research Institute, University of Zabol
احمد قرایی
Hamoun International Wetland Research Institute, University of Zabol
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :