اثرات پودر میوه عناب(Ziziphus vulgaris) در افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی و پیشگیری از بروز التهاب ناشی از دیابت در رت موش های بزرگ آزمایشگاهی
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 227
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-24-5_007
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
Abstract:
مقدمه: دیابت یک اختلال مزمن متابولیک است. کاربرد گیاهان دارویی در طب سنتی، یکی از درمان های بی خطر در بیماری دیابت به شمار می رود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی گیاه عناب در مواجهه با دیابت بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، تعداد ۳۰ سر رت ویستار در سه گروه کنترل غیر دیابتی، گروه کنترل دیابتی و گروه درمانی به مدت ۵ هفته مطالعه شدند. حیوانات در گروه درمانی به مدت دو هفته با پودر عناب(۱ گرم بر کیلوگرم وزن بدن) تیمار شدند. بعد از دو هفته، از تزریق استرپتوزوتوسین(۶۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) برای القای دیابت در حیوانات به جز گروه کنترل غیر دیابتی استفاده شد. در ادامه حیوانات برای سه هفته دیگر به همان ترتیب تیمار شدند. در پایان نمونه خونی حیوانات تهیه و میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم، مالون دی آلدئید و پروتئین واکنشی c اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک آزمون های آماری کروسکال-والیس و ویلکاکسون انجام شد.
یافته های پژوهش: میزان مالون دی آلدئید(MDA) و پروتئین واکنشی c (CRP) در حیواناتی که قبل از القای دیابت پودر عناب دریافت کردند، با کاهش معناداری نسبت به گروه کنترل دیابتی همراه بود(P<۰.۰۵). هم چنین میزان آنتی اکسیدان سرم در پایان مطالعه در رت هایی که تحت تیمار با عناب بودند افزایش معناداری نسبت به رت های دیابتی نشان داد بود(P<۰.۰۵).
بحث و نتیجه گیری: میوه عناب دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است و در پیشگیری از التهاب ناشی از دیابت و درمان دیابت سودمند است.
Keywords:
Authors
صدیقه عسگری
Isfahan Cardiovascular Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
محمود رفیعیان کوپایی
Medicinal Plant Research Center, Shahrekord University of Medical Sciences, Shahrekord, Iran
نجمه گلی ملک آبادی
Isfahan Cardiovascular Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :