تاثیر ماساژ بازتابی بر شاخص های فیزیولوژیک پس از الکتروشوک درمانی در بیماران مبتلا به افسردگی در مرکز آموزشی- درمانی روان پزشکی رازی ارومیه

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 359

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JCNM-8-2_003

تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: اثرات داروهای بیهوشی عمومی و تشنج درمانی ناشی از الکتروشوک،­ احتمال بروز تغییراتی در قلب و عروق را افزایش می دهند. مطالعه با هدف بررسی تاثیر ماساژبازتابی بر شاخص ­های فیزیولوژیک پس از الکتروشوک ­درمانی انجام شد. روش بررسی: این پژوهش کارآزمایی بالینی بر روی ۵۶ بیمار مبتلا به افسردگی پس از الکتروشوک درمانی به روش نمونه ­گیری در دسترس با تخصیص تصادفی با دو گروه مداخله و گروه کنترل انجام گرفت. ابزار جمع ­آوری داده ­ها پرسشنامه جمعیت شناسی و فرم ثبت علایم حیاتی و ابزار آن بود. در گروه مداخله بعد از دریافت الکتروشوک درمانی و هوشیار شدن بیمار علایم حیاتی ثبت و ماساژبازتابی ۲۰دقیقه در نقاط بازتابی انجام شد. چک علایم حیاتی ده دقیقه بعد از اتمام مداخله انجام و با نتایج چک علایم حیاتی بلافاصله بعد از هوشیاری و یک ساعت بعد گروه کنترل مقایسه و با نرم افزار SPSS۲۴ و آزمون های من ویتنی و ویلکاکسون تحلیل شد. یافته ها: میانگین و انحراف معیار فشارخون قبل و بعد از مداخله در گروه کنترل(۴۷/۱۱±۶۰/۱۱۱) و گروه مداخله(۵۴/۱۰±۹۲/۱۱۴) بود. آزمون من ویتنی و ویلکاکسون نشان دادند میانگین و انحراف معیار فشارخون بین و درون گروه کنترل و مداخله اختلاف معناداری دارند. میانگین و انحراف معیار نبض بعد از مداخله درگروه کنترل (۸۳/۴±۳۵/۸۳) و در گروه مداخله (۰۷/۵±۶۴/۷۸) بود. آزمون من ویتنی و ویلکاکسون نشان دادند میانگین و انحراف معیار فشارخون بین و درون گروه کنترل و مداخله اختلاف معناداری دارند. نتیجه گیری: ماساژبازتابی بر بهبود سریع شاخص ­های فیزیولوژیک پس از الکتروشوک درمانی در بیماران مبتلا به افسردگی موثر بوده و سبب آرامش و متعادل شدن شاخص ­های فیزیولوژیک بیماران گردید. پرستاران می ­توانند با این روش به عنوان شاخه ­ای از طب مکمل در تعادل شاخص ­های فیزیولوژیک بیماران موثر باشند.

Authors

مریم علی اشرف جودت

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

لیلا آلیلو

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

سهیلا آهنگر زاده رضایی

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

رسول قره آغاجی اصل

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Videbeck S. Psychiatric-mental health nursing. Lippincott Williams & Wilkins; ۲۰۱۳ ...
  • Kaplan BJ. Kaplan and Sadock’s Synopsis of Psychiatry. Behavioral Sciences/Clinical ...
  • Montazeri A, Mousavi SJ, Omidvari S, Tavousi M, Hashemi A, ...
  • Petrides G, Tobias KG, Kellner CH, Rudorfer MV. Continuation and ...
  • Marquardt H. Reflexotherapy of the Feet. Thieme; ۲۰۱۶ Dec ۱۴۹. ...
  • Albert NM, Gillinov AM, Lytle BW, Feng J, Cwynar R, ...
  • Cambron JA, Dexheimer J,Coe P. Changes in blood presseure after ...
  • Padial ER, López NT, Bujaldón JL, Villanueva IE, del Paso ...
  • نمایش کامل مراجع