گزارش یک مورد مانیا ناشی از اختلال پسودوهیپوپاراتیروئیدی

Publish Year: 1385
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 94

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SHIMU-14-4_008

تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1400

Abstract:

چکیده مقدمه : بیماری پسودوهیپوپاراتیروئیدی یک اختلال نادر مربوط به متابولیسم کلسیم و فسفر می باشد که در آن کلیه ها به هورمون پاراتیروئید پاسخ نمی دهند. این بیماری دارای انواع بالینی مختلفی می باشد که تا کنون تنها یک گزارش از توام بودن آن با اختلال مانیا که مربوط به یک دختر ۱۳ ساله می باشد به چاپ رسیده است. مواد و روش ها : بیمار مورد بحث پسر ۱۶ ساله ای است که با علایم خلق بالا و پرخاشگری و بیقراری و توهم بینایی و هذیان بدبینی و بزرگ منشی در یک بیمارستان روانپزشکی با تشخیص اختلال دو قطبی نوع I بستری می شود. نامبرده بجز دو نوبت حملات سرگیجه و اختلال جهت یابی و پرخاشگری که هر کدام حدود یک ساعت و نیم طول می کشیده است علایم دیگر طبی نداشته است. بیمار در ابتدا با تشخیص اختلال دو قطبی نوع I تحت درمان با ۹۰۰ میلی گرم لیتیوم قرار میگیرد که علایم وی کمی کاهش می یابد ولی بهبود کامل حاصل نمی شود. پس از تایید و تشخیص آزمایشگاهی سودوهیپوپاراتیروییدی با استفاده از تست های کلسیم و فسفر و آلکالن فسفاتاز و هورمون پاراتیروئید، دو قرص روکاترول و دو قرص کلسیم به درمان وی اضافه می شود که در نتیجه بیمار کاملا بدون علامت می گردد. یافته های پژوهش : در پیگیری های دو ماهه در طول مدت ۶ سال هیچگونه علایم بارز خلقی و یا سایر علایم رفتاری از قبیل بیش فعالی و بیقراری وتحریک پذیری و پرخاشگری که بیمار از دوران کودکی آنها را داشت مشاهده نشد. نتیجه گیری نهایی : بیمار در حال حاضر مشغول به کار می باشد و از روحیه خوبی برخوردار است .

Keywords:

Pseudo Hypoparathyroidism , Bipolar I Disorder , Calcium and Phosphorous metabolism , پسودوهیپوپاراتیروئیدی , اختلال دو قطبی I , هورمون پاراتیروئید , متابولیسم کلسیم و فسفر