سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

آینده دریاچه ارومیه از دیدگاه بیلان آب و نمک

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,331

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WRM02_019

Index date: 24 July 2006

آینده دریاچه ارومیه از دیدگاه بیلان آب و نمک abstract

منبع عمده تغذیه دریاچه ارومیه، جریانهای سطحی ورودی توسط 18 رودخانه و تعدادی آبراهه و مسیل می باشد، با افزایش مداوم مصرف آب در حوضه آبریز این رودخانه ها که ناشی از افزایش سطح زیر کشت، توسعه صنایع و افزایش جمعیت می باشد، میزان جریان ورودی به سرعت کاهش می یابد به نحوی که انتظار می رود با اتمام و بهره برداری از کلیه پروژه های سد و شبکه و طرح های آبرسانی به مناطق نیازمند، میزان متوسط جریان سطحی سالانه ورودی به دریاچه از 4/6 میلیارد مترمکعب به حدود 3/2 میلیارد متر مکعب تا 20 سال آینده کاهش یابد. کاهش این میزان ورودی به دریاچه به معنای آن است که حجم آب دریاچه از میانگین 19 میلیارد متر مکعب به کمتر از 12 میلیارد متر مکعب تقلیل می یابد. کاهش این ممقدار حجم آب دریاچه باعث می شود که علظت نمک دریاچه از متوسط 257 گرم در لیتر فعلی به متوسط 400 گرم در لیتر و گاها فراتر از 500gr/l در فصولی از سال افزایش می یابد، از انجا که این میزان نمک از حد آستانه تحمل آرتمیا زیادتر است، تنها آبزی دریاچه که نقش اساسی در زنجیره غذایی پرندگان مهاجر بخصوص فلامینگو به تالاب های اطراف را دارد، از بین خواهد رفت. از طرف دیگر کاهش ورودی به دریاچه باعث کاهش رقوم سطح آب و افزایش شوره زارهای اطراف دریاچه به میزان 1200 کیلومتر مربع علاوه بر اراضی شور فعلی خواهد شد و افزایش اراضی شور به معنای آن است که بادهای شدید می تواند به صورت طوفان های نمک ظاهر شود.

آینده دریاچه ارومیه از دیدگاه بیلان آب و نمک authors

رحمت ا... شفیعی علویجه

کارشناس ارشد هیدرولوژی - موسسه تحقیقات آب ، پژوهشکده منابع آب، گروه فر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
وزارت جهاد کشاورزی، معاونت آب و خاک، مشاور یکم.(1381) پروژه ...
وزارت نیرو- شرکت سهامی آب منطقه ای آذربایجان غربی- موسسه ...
وزارت نیرو، سازمان تحقیقات منابع آب.(1371). بولتن وضعیت منابع آب ...
وزارت نیرو.(1377). طرح جامع آب کشور- حوزه آبریز دریاچه ارومیه. ...
وزارت کشاورزی، معاونت طرح و برنامه، مهندسین مشاور جامع ایران.(1376)." ...
حافظیه، محمود، مرکز تحقیقات شیلات ایران .(1383). کارگاه بین المللی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "آینده دریاچه ارومیه از دیدگاه بیلان آب و نمک" توسط رحمت ا... شفیعی علویجه، کارشناس ارشد هیدرولوژی - موسسه تحقیقات آب ، پژوهشکده منابع آب، گروه فر نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس مدیریت منابع آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله دریاچه ارومیه, بیلان آب, بیلان نمک دریاچه, اکوسیستم, زنجیره غذائی, آرتمیا, اراضی شور, توفان نمک هستند. این مقاله در تاریخ 2 مرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3331 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که منبع عمده تغذیه دریاچه ارومیه، جریانهای سطحی ورودی توسط 18 رودخانه و تعدادی آبراهه و مسیل می باشد، با افزایش مداوم مصرف آب در حوضه آبریز این رودخانه ها که ناشی از افزایش سطح زیر کشت، توسعه صنایع و افزایش جمعیت می باشد، میزان جریان ورودی به سرعت کاهش می یابد به نحوی که انتظار می رود با اتمام ... . برای دانلود فایل کامل مقاله آینده دریاچه ارومیه از دیدگاه بیلان آب و نمک با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.