بررسی فراوانی مصرف مکمل های غذایی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه کننده به بیمارستان های دولتی شهر یزد
Publish place: Tolooebehdasht Journal، Vol: 15، Issue: 3
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 215
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-15-3_013
تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1400
Abstract:
مقدمه: بیماری آرتریت روماتوئید (Rheumatoid Arthritis)(RA) یکی از بیماریهای خودایمنی است که بیگانه انگاشتن ترکیبات مختلف مفاصل از جمله خصوصیات این بیماری است. بر اساس یافته های علمی، گستره وسیعی از روشهای درمانی مکمل و جایگزین (شامل مکمل های گیاهی و غذایی) برای روماتیسم مفصلی مفیدند.
روش بررسی: مطالعه ی مقطعی برروی۱۲۰ نفرازافراد مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه کننده به مراکز درمانی دولتی در شهر یزد در طی سال۱۳۹۳ انجام گردید. با استفاده از پرسشنامه طراحی شده، شاخص های دموگرافیک و نوع میزان مصرف مکمل های مورد مطالعه در بیماران مبتلاء به آرتریت روماتوئید مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: از بین ۱۲۰ بیمار موردمطالعه، ۱۱۸ نفرحداقل یکی از مکمل های مورد نظر را استفاده می کردند. افراد درسنین بین ۷۶-۱۹ سال قرار داشتند که ۶/۷۱ درصد آنها بالای ۴۰ سال سن داشتند. ۸۵% افراد مورد مطالعه زن، ۹۲% متاهل، ۵۵% درآمد بین ۱ تا ۲ میلیون تومان و ۷/۵۱% سطح سوادشان دیپلم و بالاتر بود. بیشترین میزان مصرف مکمل مربوط به کلسیم- ویتامین د (۷/۹۰%) بود. اسید فولیک (۵/۸۰%)، ویتامین D(۷/۷۳%) و امگا ۳(۹/۵۵%) در ردیفهای بعدی مصرف قرار داشتند. لازم به ذکر است که اکثر بیماران (۵/۹۶%) زیر نظرپزشک متخصص روماتولوژی مکمل ها را مصرف می کردند.
نتیجه گیری: باتوجه به دادههای به دست آمده مبنی بر استفاده از مکمل های مختلف در بیماران آرتریت روماتوئید، بیشترین مکمل های مورد استفاده شامل کلسیم- ویتامین د، اسیدفولیک ویتامین د و امگا ۳ بود. اکثر بیماران از تاثیرمثبت این مکمل ها راضی بودند.
Keywords:
Authors
علیرضا نوشی
Shahid Sadoughi University of medical sciences
منیره مدرس مصدق
Shahid Sadoughi University of medical sciences
شیما سادات میرزانیا
Shahid Sadoughi University of medical sciences
علی دهقان
Shahid Sadoughi University of medical sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :