انار: دیدگاه قرآن کریم و مروری بر اثرات سلامت بخش آن از نظر علم تغذیه
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 479
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIITM-5-4_007
تاریخ نمایه سازی: 23 آذر 1400
Abstract:
سابقه و هدف: تغذیه سالم جایگاه والایی در اسلام دارد. در آیات قرآنی، پس از توجه دادن انسان به غذا، سخن از گیاهان به میان آورده شده است. انار با نام علمی .PunicagranatumL و نام قرآنی الرمان، سه بار در آیات قرآن کریم آورده شده است. این میوه بواسطه دارا بودن ترکیبات فعال زیستی متعدد، نقش مهمی در پیشگیری و درمان انواع اختلالات مزمن دارد. هدف از مطالعه حاضر، مرور خواص سلامت بخش انار از دیدگاه قرآن کریم و علم تغذیه بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه مروری، با تعمق در آیات قرآن و تمامی مقالات ثبت شده در پایگاه های اطلاعاتی علمی با نام های PubMed، Web of ScienceوGoogle Scholar از سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ با کلید واژه های انار، اسلام، بیماری، تغذیه و قرآن، نتایج بدست آمد و مورد بحث قرار گرفت.
یافته ها: ترکیبات موثر موجود در انار از طریق غیرفعال سازی آنزیم های پیش التهابی، توقف رشد تومور و افزایش تنظیمی پروتئین های سرکوب کننده رشد تومور در پیشگیری از انواع سرطان ها مفید است. مهار آنزیم های دخیل در سنتز چربی ها و افزایش سنتز و ترشح انسولین از سلول های بتای پانکراس و افزایش حساسیت آن ها به ترتیب مهمترین مکانیسم های مربوط به کاهش چربی و قند خون می باشند. اثرات ضد چاقی انار به مهار آنزیم لیپاز پانکراسی و اثرات ضدعفونت به ترکیبات مهار کننده رشد باکتری ها مربوط است.
نتیجه گیری: با در نظر گرفتن تاکید قرآن کریم بر اثرات مفید انار و از طرفی وجود شواهد علمی کافی راجع به اثرات پیشگیری کنندگی آن، گنجاندن این میوه در رژیم غذایی پیشنهاد می گردد.
Keywords:
Pomegranate , Islam , Chronic disease , Nutrition , Quran , انار , اسلام , بیماری مزمن , تغذیه , قرآن.
Authors