مقایسه نظریه ذهن و بازشناسی هیجان چهره ای در افراد روان پریش گرا، روان رنجورگرا و عادی
Publish place: Advances in Cognitive Sciences، Vol: 16، Issue: 1
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 159
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ICSS-16-1_003
تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1400
Abstract:
هدف: شناخت اجتماعی، که نسبتا مستقل از دیگر وجوه شناخت است، به عملکرد ذهنی در تعاملات اجتماعی و نقش خود و دیگران در بافت اجتماع اشاره دارد. هدف این پژوهش، مقایسه نظریه ذهن و بازشناسی هیجان چهرهای در افراد روان رنجورگرا، روان پریشگرا و عادی است.
روش: در این پژوهش۴۰۰ دانشجوی دختر به صورت تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه تجدید نظر شده شخصیتی آیزنک را کامل کردند. سپس بر اساس ملاکهای ورود، سه گروه روانرنجورگرا،روان پریشگرا و عادی (۹۰=N) انتخاب شدند. در ادامه، آزمونهای نظریه ذهن، بازشناسی هیجان چهرهای و فرم کوتاه آزمون هوشی تجدید نظر شده وکسلر بزرگسالان برای شرکت کنندگان اجرا و داده ها با روش تحلیل کوواریانس تک متغیره و تحلیل واریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که گروه ها در نظریه ذهن تفاوت معناداری ندارند و در بازشناسی هیجان چهرهای فقط افراد روان رنجورگرا و عادی در بازشناسی هیجان ترس تفاوت معنادار دارند. در پایان با توجه به مبانی نظری و عملی درمورد یافته ها بحث و نتیجه گیری شد.
Keywords:
Theory of Mind , Facial Emotion Recognition , Neurotic , Psychotic. , نظریه ذهن , بازشناسی هیجان چهره ای , روان رنجورگرایی , روان پریش گرایی
Authors
سعیده شکفته
MA, Clinical Psychology, Semnan University, Semnan, Iran.
پروین رفیعی نیا
PhD, Psychology, Semnan University, Semnan, Iran.
پرویز صباحی
PhD, Psychology, Semnan University, Semnan, Iran.