اثربخشی گروه درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی براضطراب، تاب آوری و امید به زندگی زنان مضطرب
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 8، Issue: 3
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 213
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-8-3_010
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه: ذهن آگاهی به عنوان یک حالت ارتقا دهنده تفکر خودآگاهی برای بهبود نگرانی و اضطراب در نظر گرفته می شود.از این رو در جهت شناخت پایه های زیست-روان شناختی و درمان اضطراب در زنان، در این پژوهش کارآیی گروه درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر تاب آوری، امید به زندگی و اضطراب در زنان مضطرب مورد بررسی قرار گرفت.
روش کار: این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی (پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری یک ماهه) بوده است. جامعه ی آماری پژوهش حاضر متشکل از تمامی زنانی بود که به دلیل اضطراب یا مشکلات مرتبط با آن به مراکز مشاوره شهر کرج در سال ۱۳۹۸ مراجعه کردند که از بین آنها تعداد ۳۰ نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و بطور تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و کنترل (۱۵ نفر) قرار گرفتند. گروه آزمایش طی ۸ جلسه ی۹۰ دقیقه ای، ۲ روز در هفته تحت گروه درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی قرار گرفت اما بر گروه کنترل هیچ مداخلهای صورت نگرفت. هر دو گروه قبل و بعد از مداخله و پس از پیگیری یک ماهه به پرسشنامه های اضطراب حالت- صفت اسپیلبرگر، تابآوری کونور و دیویدسون و امیدواری اشنایدر پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس آمیخته با اندازهگیری مکرر با استفاده از نرمافزار SPSS نسخهی ۲۳ استفاده شد.
یافته ها: بین میانگین نمره های پس آزمون گروه مداخله و شاهد تفاوت معنی داری وجود داشت، بدین ترتیب که آموزش ذهن آگاهی باعث کاهش اضطراب در گروه ماخله شد (۰۱/۰>p). همچنین نتایج نشان داده است که آموزش ذهن آگاهی باعث افزایش تاب آوری و امید به زندگی نیز شده است (۰۱/۰>p).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده، استفاده از درمان های گروهی همچون ذهنآگاهی اثرات مثبتی بر کاهش اضطراب و افزایش تابآوری و امید به زندگی زنان مضطرب برجای میگذارد. لذا در مراحل مختلف درمان یا پس از آن میتوان با ارایه این دسته از آموزشها به کاهش اضطراب و افزایش تابآوری و امیدواری زنان مضطرب کمک کرد.
Keywords:
Mindfulness , Anxiety , Resilience , Life Hope , Women , ذهن آگاهی , اضطراب , تابآوری , امیدبه زندگی , زنان.
Authors
بهناز پیشگاهی
Islamic Azad University, Karaj Branch
عصمت دانش
Islamic Azad University, Karaj Branch
نرگس سلیمی نیا
Islamic Azad University, Karaj Branch
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :