بررسی مسیر مراجعه مبتلایان به اختلالات روان پزشکی در استان گیلان
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 7، Issue: 2
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 230
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJPN-7-2_009
Index date: 25 December 2021
بررسی مسیر مراجعه مبتلایان به اختلالات روان پزشکی در استان گیلان abstract
مقدمه: بسیاری از مردم با مشکلات روحی و روانی به دنبال کمک حرفه ای نیستند، اما استفاده آنها از سایر منابع کمکی نیز نامشخص است. این پژوهش با هدف تعیین مسیر مراجعه مبتلایان به اختلالات روان پزشکی در استان گیلان انجام شد.
روش: در این مطالعه توصیفی تحلیلی مقطعی، ۳۰۸ بیمار روانی، که در بازه زمانی دی تا اسفند ۱۳۹۵ به بخش اورژانس بیمارستان اعصاب و روان شفا رشت که تنها بیمارستان روان پزشکی استان گیلان می باشد، مراجعه نموده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات، از یک پرسشنامه محقق ساخته که با استفاده از مصاحبه تکمیل می شد، استفاده گردید. سوالات راجع به ویژگی های جمعیت شناختی -اجتماعی بیمار، تشخیص روان پزشکی، چگونگی شروع بیماری، سن شروع بیماری روان پزشکی، منبع ارجاع، اولین روش درمانی به کار گرفته شده توسط بیماران روانی و علل مراجعه به درمانگران غیر کادر درمان بود. پس از جمع آوری اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۰، داده ها با استفاده از جداول توزیع فراوانی و آزمونهای مجذور کای و فیشر تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: متوسط سنی پاسخ دهندگان ((۳۸/۴ ± ۱۲/۹؛ (حداقل ۵سال و حداکثر ۷۵ سال) بود. ۷۵ نفر (۴/۲۴درصد) از واحدهای مورد پژوهش، زن بودند. منبع اصلی ارجاع در بیماران، خانواده ها ۲۶۴ نفر (۷/۸۵ درصد) و مراجع قضایی ۳۱ نفر (۱/۱۰ درصد) بود. اولین روش درمانی به کار گرفته شده توسط واحدهای مورد پژوهش، نذر کردن (۸/۳۳ درصد)، درمانگران سنتی و دعا درمانگران (۲/۳۹ درصد) و کادر درمان (۹/۲۶) بود. دلیل اصلی مراجعه به درمانگران غیر کادر درمان، توصیه دوستان و آشنایان (۸/۴۳ درصد)، باور به علت جسمی برای بیماری (۲/۱۴ درصد) و ترس از انگ (۱۴ درصد) بود. بین سن بیمار، چگونگی شروع بیماری روان پزشکی ( شروع ناگهانی یا تدریجی)، سن شروع بیماری روان پزشکی، محل سکونت، وضعیت شغلی و سطح درآمد با اولین روش درمانی به کار گرفته شده رابطه معناداری مشاهده شد (در همه موارد ۰۵ >۰ P). اما در موارد جنسیت، تاهل، قومیت، تشخیص روان پزشکی، سطح تحصیلات با اولین روش درمانی به کار گرفته شده، رابطه معناداری مشاهده نشد ( در همه موارد ۰/۰۵
بررسی مسیر مراجعه مبتلایان به اختلالات روان پزشکی در استان گیلان Keywords:
: Mental disorders , non-medical staff , referral pathways , referral source , اختلالات روان پزشکی , درمانگران غیر کادر درمان , مسیر مراجعه , منبع ارجاع
بررسی مسیر مراجعه مبتلایان به اختلالات روان پزشکی در استان گیلان authors
زینب خداپرست
University of Social Welfare and rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
مسعود فلاحی خشکناب
University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences (USWR), Tehran, Iran
ابوالفضل ره گوی
University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences (USWR), Tehran, Iran
بهروز کاوه ئی
Department of Biological Statistics, National Organization for Educational Testing (NOET), Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :