اثربخشی بازی درمانی گروهی بر مشکلات رفتاری و عملکرد حافظه دانش آموزان دبستانی دختر دارای اختلال یادگیری خاص
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 6، Issue: 2
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 230
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-6-2_007
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه: یکی از مهمترین اختلالات دوره کودکی، اختلال یادگیری خاص می باشد که با مشکلات رفتاری و مشکل در عملکرد حافظه همراه است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بازی درمانی گروهی بر مشکلات رفتاری و عملکرد حافظه دانش آموزان دختر با اختلال یادگیری خاص است.
روش کار: جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی شهر اهواز بودند که در سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۵ مورد بررسی قرار گرفتند. روش این پژوهش آزمایشی (پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل) بود. ۳۰ دانش آموز مبتلا به اختلال یادگیری خاص به صورت تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه بازی درمانی و کنترل قرار گرفتند. شرکت کنندگان در گروه آزمایش به مدت ۱۰ جلسه ۶۰ دقیقه ای تحت بازی درمانی گروهی قرار گرفتند. ابزارهای این پژوهش عبارت بودند از آزمون هوشی تجدید نظر شده وکسلر برای کودکان و مقیاس مشکلات رفتاری گرشام و الیوت.
یافته ها: برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس تک متغیره و سپس چند متغیره استفاده شد. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که با کنترل اثر پیش آزمون، بین گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون تفاوت معنی دار وجود دارد (۰۰۰۱/۰ P< و ۵۲/۷۳F=) و میزان تاثیر یا تفاوت برابر با ۵۴/۰ می باشد. در نتایج پیگیری دو ماه بعد نیز میزان تاثیر یا تفاوت برابر با ۲۲/۰ می باشد.
نتیجه گیری: براساس نتایج، بازی درمانی گروهی بر کاهش مشکلات رفتاری و بهبود و توان بخشی حافظه دانش آموزان دختر با اختلال یادگیری خاص اثربخش بوده است. در نتیجه ایجاد زمینه های لازم جهت برگزاری جلسات بازی درمانی گروهی در مدارس ضروری به نظر می رسد که این موارد می تواند در بهبود وضعیت روان شناختی و تحصیلی این دانش آموزان موثر باشد.
Keywords:
Authors
زینب پیرعباسی
Department of Psychology, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
سحر صفرزاده
Department of Psychology, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :