پیش بینی کیفیت زندگی و شادکامی بر اساس چشم اندازهای زمانی دانشجویان
Publish place: Iranian Journal of Psychiatric Nursing، Vol: 5، Issue: 6
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 169
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJPN-5-6_002
Index date: 25 December 2021
پیش بینی کیفیت زندگی و شادکامی بر اساس چشم اندازهای زمانی دانشجویان abstract
مقدمه: زندگی در عصر فناوری و اطلاعات، علی رغم مزایای فراوان و ارتباطات گسترده، با افزایش فاصله و تنهایی بیشتر انسان ها و رشد مسائل و مشکلات روانی- اجتماعی مانند افسردگی، خودکشی، طلاق و انواع بزهکاری همراه بوده است. به گونه ای که کیفیت زندگی و شادکامی بشر را تحت تاثیر قرار داده و توجه اندیشمندان و صاحب نظران را به خود جلب کرده است، لذا، این پژوهش با هدف تبیین و پیش بینی کیفیت زندگی و شادکامی بر اساس چشم اندازهای زمانی دانشجویان انجام شد.
روش کار: جامعه آماری پژوهش شامل کل دانشجویان واحد همدان در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ بودند که تعداد آنان ۴۰۰۰ نفر بود. حجم نمونه براساس حداقل ۵۰ نفر به علاوه به ازای هر متغیر پیش بین ۱۰ نفر، جمعا ۱۲۰ نفر برآورد شد که به روش طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. برای سنجش چشم انداز زمانی از پرسشنامه ۶۶ سوالی زیمباردو (۱۹۹۹)، کیفیت زندگی از پرسشنامه ۲۶ سوالی سازمان جهانی بهداشت (۲۰۰۶) و شادکامی از پرسشنامه ۲۹ سوالی آکسفورد که توسط آرجیل (۱۹۹۶) طراحی شده است، استفاده شد. تحلیل داده ها با آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش همزمان به شیوه بارون و کنی توسط نرم افزار SPSS انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان داد چشم انداز زمانی دانشجویان در سطح بالایی نبود، در حالی که کیفیت زندگی و شادکامی آنان در سطح بالایی گزارش شد. هم چنین بین چشم انداز زمانی، کیفیت زندگی و شادکامی در بین دانشجویان رابطه مستقیم معنی داری وجود داشت. در ضمن چشم انداز زمانی و کیفیت زندگی توان تبیین و پیش بینی شادکامی دانشجویان را داشتند و در این بین کیفیت زندگی نقش واسطه ای معنی داری داشت.
نتیجه گیری: برای افزایش شادکامی در دانشجویان پیشنهاد می شود چشم اندازهای زمانی گذشته مثبت گرا و آینده متعالی تقویت شود و با بهبود کیفیت زندگی، شادکامی دانشجویان افزایش یابد.
پیش بینی کیفیت زندگی و شادکامی بر اساس چشم اندازهای زمانی دانشجویان Keywords:
پیش بینی کیفیت زندگی و شادکامی بر اساس چشم اندازهای زمانی دانشجویان authors
سیده ماهرخ ایران پور
Departmant of Psychology, Hamedan Branch, Islamic Azad University, Hamedan, Iran
نصراله عرفانی
Department of Psychology, Payame Noor University, Iran
محمداسماعیل ابراهیمی
Departmant of psychology, Hamedan Branch, Islamic Azad University, Hamedan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :